Marhahúst milyen gyakran érdemes fogyasztani?
Tegnap leírtam tényekkel és részletes tápanyag referenciákkal, napi javasolt mennyiségekkel alátámasztva, hogy miért nem túl egészséges a vörös hús.
Lepontoztak a bánatba, mert nem támasztotta alá a valóság a képzelgéseiket.
Az az igazság, hogy a vörös húsokban van kielégítő B12, vas, kálcium és fehérje.
Minden más ásványi anyagban és vitaminban rettenetesen szegény, mivel rostokat nem tartalmaz, így a létező legnehezebben emészthető hús; főleg többszörösen telített és telített (koleszterinszintre káros) zsírsavakat, sok koleszterint tartalmaz.
Károsítja a szívet, mivel a vörösvérsejtek keményedését okozó és ezáltal az artériák eltömődéséhez vezető trimethylamine-N-oxidot tartalmaz.
Növeli a 2-es típusú cukorbetegség esélyeit jelentősen.
Emellett a nem bio/háztáji hús tartalmazza a hormonkezeléseket, antibiotikumot, GMO szóját, amit az állatba belenyomtak.
Véleményem szerint több a negatív, mint a pozitív oldala.
Jöhet a lepontozás...
Azért mert valaki időnként eszik marha húst is, még nem csak azzal tömi magát és nem zsírra alapszik az étkezésre.
Nyugodtan lehet mindent enni, odafigyelve az arányokra.
Nem kell semmilyen egyoldalú diétát követni. Inkább ez a divat, ebből akarnak pénzt csinálni, nem abból, hogy ehetsz mindent normális mennyiségben.
És mi a helyzet a hátszínnel vagy a marhapofával? Tudtommal ezekben nincs több zsír, mint pl. egy cirkecsombban.
Ezek is rákkeltőek lennének és károsak? Miért rosszabb ezt enni, mint pl. egy csirkét?
Nem érted, hogy a zsír a probléma csak egy része? És ha csak kevés zsír is van benne, az is telített és nem telítetlen, tehát káros a szív-és érrendszernek, stb. Az, hogy milyen részét eszed az állatnak, szinte mindegy; a vörös hús alapvetően egészségtelen és nem tanácsos a fogyasztása. Fent leírtam miért, ha érdekel megfogadod a tanácsom, ha nem hát nem.
Nyilván vannak jelentősen rosszabb részei és jobbak is, de egyik sem nevezhető semmilyen kontextusban sem egészségesnek vagy jótékonynak maximum kevésbé rossznak.
Nem haragszom és értem amit írtál, de a csirkében pl. nincsenek antibiotikumok és hormonok, meg ilyenek?
Csirke húsában több a hasznos tápanyag?
Koleszterin és zsírben jobb a csirkecomb például mint a marha hátszín??
Ezek a dolgok nem teljesen világosak nekem még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!