Hogy lehet ugyanazt az ételt egyszer szeretni, egyszer nem?
Dehogy ugyanaz az íze. Az étel hasonló, ugyanazzal a névvel illetik, de ha máshogy készítik, nyilván az íze is más lesz.
Én pl. odavagyok a lecsóért, de ha vizes vagy sok benne a paprika, nem szeretem.
Gyerekkoromban voltam érdekes, mert képes voltam egy ételt szeretni, egy másikat utálni, de megegyeztek, csak az utóbbiban picit több volt a víz... Vagy a tojásleves vs. hagymaleves. Kvázi ugyanaz volt, más aránnyal, de csak az egyiket szerettem. Vagy pl. ott van a zöldborsófőzelék, ami szerintem a világ egyik legjobb étele. Amíg nem kerül bele túl sok répa, mert akkor nem szeretem.
Még ugyanúgy elkészítve sem ugyanaz az íz. Múltkor olyan rossz volt a paradicsomos káposzta. Az az étel, amit én addig eszem, amíg van. Ha finom a káposzta. Sok múlik az alapanyagokon. Nemhogy azon, hogy ki, hogyan készíti. 2 deka zsír durván megváltoztathat egy ételt, például.
De egy kanál ecet is :D Van, aki cukrozza a lecsót...etc.
Teljesen más az íze és az állaga. Én nem eszem meg a töltött gombát, de ízesítésnek valamilyen raguba imádom.
A paradicsomot sem szeretem nyersen, főképp az állaga miatt, de pizzán, bármilyen ételben amég nem az az íz dominál megeszem.
Én a tojáslevest szeretem.
Szeretem sűrűre készítve, de szeretem hígan is. Szeretem buggyantott tojással, de szeretem habart tojással is, szeretem savanyúra készítve, de szeretem, ha véletlenül elcukrozzák. Szeretem ha nincs zöldség benne, és szeretem, ha zöldséggel is gazdagítják.
De ahogy a hadseregben készítették, úgy nem bírtam megenni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!