Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy lehet ugyanazt az ételt...

Hogy lehet ugyanazt az ételt egyszer szeretni, egyszer nem?

Figyelt kérdés
Sok embertől hallom, "ezt csak így vagy úgy eszem meg, de különben utálom" és soha nem értettem. Ugyanaz az íze, akkor nem tök mindegy? Valaki értesse már meg velem... hogy lehet ugyanazt az ízt bizonyos körülmények között szeretni, egyébként meg borzadni tőle?
2016. nov. 18. 21:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem ugyan olyan mindig. Ahány ember készíti annyi ízű lehet. Mindenki máshogy ízesíti, talán más pár hozzá való is. Embere válogatja. :) Én pl azt a zserbót amit a szomszéd csinál meg eszem, de amit anya itthon azt nem, az indok pedig egyszerű. Nem szeretem a diót. Na most amíg anyukám nem takarékoskodik vele, addig a szomszéd nő nem viszi túlzásba a dolgokat :D így az övén nem érződik annyira a dió.
2016. nov. 18. 22:00
 2/9 anonim ***** válasza:
61%

Dehogy ugyanaz az íze. Az étel hasonló, ugyanazzal a névvel illetik, de ha máshogy készítik, nyilván az íze is más lesz.

Én pl. odavagyok a lecsóért, de ha vizes vagy sok benne a paprika, nem szeretem.

Gyerekkoromban voltam érdekes, mert képes voltam egy ételt szeretni, egy másikat utálni, de megegyeztek, csak az utóbbiban picit több volt a víz... Vagy a tojásleves vs. hagymaleves. Kvázi ugyanaz volt, más aránnyal, de csak az egyiket szerettem. Vagy pl. ott van a zöldborsófőzelék, ami szerintem a világ egyik legjobb étele. Amíg nem kerül bele túl sok répa, mert akkor nem szeretem.

Még ugyanúgy elkészítve sem ugyanaz az íz. Múltkor olyan rossz volt a paradicsomos káposzta. Az az étel, amit én addig eszem, amíg van. Ha finom a káposzta. Sok múlik az alapanyagokon. Nemhogy azon, hogy ki, hogyan készíti. 2 deka zsír durván megváltoztathat egy ételt, például.

De egy kanál ecet is :D Van, aki cukrozza a lecsót...etc.

2016. nov. 18. 22:56
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Apropó zöldborsófőzelék. Utálom minden kifőzdében. Nincs benne pirospaprika és cukrozzák. Irtózatos. Számomra jól készítve pedig maga a tökély.
2016. nov. 18. 22:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja nem, nem erre gondolok, ezt értem.... hanem mondjuk "nem eszem meg a paradicsomot, kivéve szendvicsre karikázva" vagy "utálom a paprikát, de a töltött paprika a kedvenc ételem" (mindkettő mondat elhangzott már előttem). Az ilyeneket nem bírom felfogni.
2016. nov. 19. 00:15
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
Mondjuk manapság a töltött paprikában már nincs paprika, csak húsgombócok vannak, legalábbis nálunk. Emellett azért erősen változik az alapanyagok íze elkészítéstől függően, rengeteg embert ismerek akik szeretik a paprikát, paradicsomot, de a lecsót nem és leginkább az állaga miatt.
2016. nov. 19. 09:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Teljesen más az íze és az állaga. Én nem eszem meg a töltött gombát, de ízesítésnek valamilyen raguba imádom.

A paradicsomot sem szeretem nyersen, főképp az állaga miatt, de pizzán, bármilyen ételben amég nem az az íz dominál megeszem.

2016. nov. 19. 10:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Én a vajat nem szerettem 15 éves koromig, kizárólag csak pirítóson ettem meg. Más az íze, más az állaga.
2016. nov. 20. 21:36
 8/9 anonim ***** válasza:
En mondjuk nyersen, szendvicsen pl imadom a paprikat, de ha fove van es veletlen a szamba kerul, akkor rohanok a wcre hanyni... olyan szottyos, undorito allaga lesz. Meg az ize is mas fove. Igazabol szinte minden zoldseget csak nyersen eszek meg, kivetel a hagyma, mert azt meg csak ropogosra piritva. Ja meg a krumpli. Gombat minden formaban imadom. A brokkolit meg csak kremleveskent, mert alapjaraton az ize nagyon bejon, de kinezetre meg allagra borzalmas
2016. nov. 21. 17:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Én a tojáslevest szeretem.

Szeretem sűrűre készítve, de szeretem hígan is. Szeretem buggyantott tojással, de szeretem habart tojással is, szeretem savanyúra készítve, de szeretem, ha véletlenül elcukrozzák. Szeretem ha nincs zöldség benne, és szeretem, ha zöldséggel is gazdagítják.

De ahogy a hadseregben készítették, úgy nem bírtam megenni!!!

2016. nov. 22. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!