Baj ha megeszem a makarónit szárazon és a szóját? 17/F
Nézd #1-es, az a helyzet, hogy 100 g termékre vonatkoztatnak a testépítők mindent.
Amikor a tészta fővetlen, akkor van egy adott kalóriaértéke (100 g nak).
Amikor megfő, és felvesz még két egységnyi vizet, akkor ugyanakkora kalóriaértéke a 300 g főtt tésztának van, tehát 100 g főtt tészta kalóriaértéke harmada a nyers tészta kalória értékének. Emiatt mondja a kérdező, hogy a fővetlen tészta kalóriaértéke magasabb.
Kérdező, én a helyedben a nyers tésztából kimérném, hogy mennyit akarok megenni belőle és utána azért ezt a nyers tészta-mennyiséget csak megfőzném :-)
Hígul ugyan a felvett víz miatt a tápanyagtartalma, de összességében, ha mindet megeszed, akkor minden kalóriát megettél, amit nyersen kimértél és kiszámoltál.
Megfőve könnyebben emészthető, jobban hasznosulnak a tápanyagai.
#1 vagyok, és értem a logikát, vagy mégsem...
A tápanyagtartalom nem csökken ettől, csak az a kalória, tápanyag, ami 100 gr száraztésztában benne van, most benne lesz 300 gr főtt tésztában. Ezért még nem érdemes szárazon enni a makarónit, és utána inni két pohár vizet.
Nagyjából ez a kategória, amikor fiatalok azt kérdezik, hogy a fél deci vodka kevesebb alkoholt tartalmaz-e, ha 2 deci narancslével hígítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!