Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Baj ha megeszem a makarónit...

Baj ha megeszem a makarónit szárazon és a szóját? 17/F

Figyelt kérdés
Tömegelek, és megfőzve jelentősen csökken a tápanyagtartalma. Árt ha megeszem nyersen, főzetlenül? A Szójával mi a helyzet valójában? Árt,használ vagy semleges? 17/F
2016. okt. 14. 13:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mitől csökkenne már a makaróni tápanyagtartalma, ha megfőzik?
2016. okt. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nézd #1-es, az a helyzet, hogy 100 g termékre vonatkoztatnak a testépítők mindent.


Amikor a tészta fővetlen, akkor van egy adott kalóriaértéke (100 g nak).

Amikor megfő, és felvesz még két egységnyi vizet, akkor ugyanakkora kalóriaértéke a 300 g főtt tésztának van, tehát 100 g főtt tészta kalóriaértéke harmada a nyers tészta kalória értékének. Emiatt mondja a kérdező, hogy a fővetlen tészta kalóriaértéke magasabb.


Kérdező, én a helyedben a nyers tésztából kimérném, hogy mennyit akarok megenni belőle és utána azért ezt a nyers tészta-mennyiséget csak megfőzném :-)

Hígul ugyan a felvett víz miatt a tápanyagtartalma, de összességében, ha mindet megeszed, akkor minden kalóriát megettél, amit nyersen kimértél és kiszámoltál.


Megfőve könnyebben emészthető, jobban hasznosulnak a tápanyagai.

2016. okt. 14. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
A szaraz makaroni nem finom, es megemeszteni sem konnyu, de te tudod. Liszt, so van benne szarazon, fozve meg liszt, so, viz.
2016. okt. 14. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

#1 vagyok, és értem a logikát, vagy mégsem...

A tápanyagtartalom nem csökken ettől, csak az a kalória, tápanyag, ami 100 gr száraztésztában benne van, most benne lesz 300 gr főtt tésztában. Ezért még nem érdemes szárazon enni a makarónit, és utána inni két pohár vizet.


Nagyjából ez a kategória, amikor fiatalok azt kérdezik, hogy a fél deci vodka kevesebb alkoholt tartalmaz-e, ha 2 deci narancslével hígítják.

2016. okt. 14. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :D Hát azt hiszem maradok a száraznál, ha megártani nem fog, akkor miért ne :)
2016. okt. 14. 16:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok.. Agyra kéne kicsit tömegelni, akkor talán nem hinnél ilyen baromságokat hogy a főzéstől csökken a tápanyagtartalom meg nem akarnál száraz tésztát ennni.
2016. okt. 14. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Természetesen. Meghalsz tőle.
2016. okt. 14. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Nézz utána és számitsd ki egy kalkulátorral, h mi a különbség a száraz és a főtt makaróni között.
2016. okt. 14. 20:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Amúgy nem akarok kötekedni :)
2016. okt. 14. 20:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Szóját nyersen max. olyan terméket lehet megenni, amit már előtte extrudáltak, tehát ennek részeként hőkezeltek. Ezekre rá van írva, hogy be kell forró vízbe áztatni 10-15 percig és már használható is.
2016. okt. 18. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!