A nyers csirkemellfélét ha megeszem, ugyan annyi fehérjét nyerek vele mint ha meg van csinálva?
A fehérje mennyisége nem változik a sütés/fözés során, egyedül víz párolog el közben.
De nyers baromfihúst enni életveszélyes, mert igen gyakran fertözött.
Ahogy írják, a fehérje teljes értékű nyersen és főve/sütve is, csak nagyon veszélyes játék a csirkehúst nyersen enni.
Szóval a kíváncsiságodra kaptál válaszokat, és tanácsot is, hogy ne próbáld ki :)
Sőt!
100g csirkemellben nyersen kevesebb a fehérje, mint 100 g-ban sütve, logikusan, hiszen sok vizet veszít, így arányaiban koncentráltabb lesz benne a fehérje.
(persze adott mennyiségben nem változik, de nem hiszem, hogy ezt agyon kéne magyarázni...)
Viszont a kevés veszélyforrások egyike, aminek nem elhanyagolható a jelentősége, potenciális szalmonella veszélyt jelent.
Szárnyasokat, hüllőket (pl krokodil steak) mindig jól átsütve/főzve kell enni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!