Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A máj tényleg ennyire káros...

A máj tényleg ennyire káros nyersen?

Figyelt kérdés
Én még nem is hallottam, hogy káros lenne nyersen, én vígan zabáltam a véres nyers májat párszor. Milyen betegségeket lehet kapni tőle?

2015. jan. 4. 12:06
 1/3 anonim válasza:
100%

Semmilyen sertés-, illetve csirkehúst nem szabad nyersen vagy félig nyersen (véresen) fogyasztani. Mindkét esetben a betegségek miatt: a csirkénél nagy esély van szalmonellát kapni, a sertésnél pedig (ha jól tudom) férgesedés veszélye állhat fenn.

A marha az az állat, amit nyersen (tatárbifsztek) vagy véresen (steak) lehet fogyasztani.

2015. jan. 4. 12:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A máj az egyik legkényesebb étel. Alaposan át kell sütni. Nem egy ismerősöm került már kórházba azért, mert nem volt megfelelően elkészítve a máj, amit ettek.
2015. jan. 4. 13:15
 3/3 Fingkirály ***** válasza:

Igen, meg kell sütni/főzni.

Habár bármilyen nyers hús elfogyasztása iszonyúan férfias/király dolog, nem árt az elővigyázatosság.

Csirkétől jaja, szalmonellát (alias "hastífusz") lehet beszerezni, disznyótól meg orsó/galandférget (mindkettő igen kellemetlen és nehéz kiirtani).

Marhától mindössze szivacsos agykárosodást lehet szerezni, de az ellen semmi nem véd, talán a főzés sem.

A legjobb a hal. Azt bármikor lehet nyersen kétpofára zabálni, ott max az a veszély áll fent, hogy ha szennyezett vízben úszkált, akkor egy rakás mérgező nehézfém (higany, bróm, ilyesmik) rakódik le benne, amit te szépen megeszel :)

2015. márc. 31. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!