A máj tényleg ennyire káros nyersen?
Semmilyen sertés-, illetve csirkehúst nem szabad nyersen vagy félig nyersen (véresen) fogyasztani. Mindkét esetben a betegségek miatt: a csirkénél nagy esély van szalmonellát kapni, a sertésnél pedig (ha jól tudom) férgesedés veszélye állhat fenn.
A marha az az állat, amit nyersen (tatárbifsztek) vagy véresen (steak) lehet fogyasztani.
Igen, meg kell sütni/főzni.
Habár bármilyen nyers hús elfogyasztása iszonyúan férfias/király dolog, nem árt az elővigyázatosság.
Csirkétől jaja, szalmonellát (alias "hastífusz") lehet beszerezni, disznyótól meg orsó/galandférget (mindkettő igen kellemetlen és nehéz kiirtani).
Marhától mindössze szivacsos agykárosodást lehet szerezni, de az ellen semmi nem véd, talán a főzés sem.
A legjobb a hal. Azt bármikor lehet nyersen kétpofára zabálni, ott max az a veszély áll fent, hogy ha szennyezett vízben úszkált, akkor egy rakás mérgező nehézfém (higany, bróm, ilyesmik) rakódik le benne, amit te szépen megeszel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!