Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Baj hogy megeszem? Lehet mérgező?

Baj hogy megeszem? Lehet mérgező?

Figyelt kérdés
Mostanában megeszem a mandarin haját,nem tudom miért,talán mert ízlik..most hogy naponta 2-3 eszek,este fájt a gyomrom,akkor megijedtem,talán attól...van valami tudásotok erről?
2014. dec. 4. 06:55
 1/4 anonim ***** válasza:
63%
Semmilyen déligyümölcsnek nem szabad megenni a héját, sőt belereszelni ételekbe sem ajánlatos, mert ezeket mind gombaölő szerekkel kezelik, hogy sokáig elálljanak. Ezek a szerek legfeljebb nagyon alapos mosószeres vízzel kefélés közben távolíthatók el (akkor sem tökéletesen). A gyomorfájás meg a rengeteg, a héjban levő és gyomorfalat izgató illóolajnak tudható be..
2014. dec. 4. 07:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem szabad megenni.

[link]

2014. dec. 4. 07:59
 3/4 anonim ***** válasza:

ELVILEG semmi bajos sem lehetNE töle, ha olyat veszel, aminek a héja nincs különféle vegyszerekkel kezelve. (Mert vannak ilyenek is, csak nem olcsón és nem mindenhol.)

A citrusfélék héjában található illóolajok kimondottan egészségesek, erösítik az immunrendszert, szóval normál mennyiség fogyasztásakor semmi bajod sem lehetne töle.

Viszont a legtöbb erös vegyszerekkel kezelt, hogy tartósabb legyen és ezek nem tesznek jót.

Vagy most meg nagyon alaposan (mosogatószer, körömkefe és forró víz) a bontatlan gyümölcsöt, és akkor a vegyszerek negobb része lejön. De van, akinek még a maradék is elég gyomorproblémák okozására.

2014. dec. 4. 08:04
 4/4 anonim válasza:
0%
Szerintem ne edd meg és ezt nem csak úgy mondom hanem tapasztalatból én megettem azt vittek engem orvoshoz de tényleg NE EDD MEG !!!!!!! de ha azt akarod hogy 1 hétig a kórházban ülsz és naponta más orvoshoz jársz akkor csak nyugodtan
2014. dec. 4. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!