Mekkora a különbség a fekete és a zöld kardamom között?
Van itthon fekete őrölve és egészben is.
De nem feltétlen vennék a chai-hoz még külön zöldet is.
Jelentős a különbség?
A fekete kardamom füstös íze miatt, húsok,zöldségételek fűszere.
A zöld kardamom édességek, sütemények,desszertek különleges ízesítője.
Kávét,teát és kevert italokat is ízesítenek vele.
igen a google-t én is tudom.
de nem egy sablon válasz miatt jöttem ide.
Szerintem az a legegyszerűbb, ha kipróbálod egy kisebb adaggal a feketét, hátha - ha már egyszer kéznél van :).
Ha pedig nem egy adott ízt akarsz otthon rekonstruálni, akkor miért ne? Esküszöm nem szólok a nemzetközi chai bizottságnak, hogy megszentségtelenítés történt :)
Csak egy példa: én szoktam használni római köményt sima helyett, ég és föld a kettő, mégis finom a végeredmény. Csak ízlés kérdése.
Én a kávémba szoktam tenni, zöldet. Legelőször egy kávézóban ittam kardamomos kávét, és annyira ízlett, hogy gondoltam, otthon is így fogom inni. Bevágódtam egy fűszereshez, vettem fekete kardamomot, hazamentem, lefőztem a kávét, és pufff, keserű volt. Oké. Vettem zöldet és láss csodát, fenomenális lett a kávé.
Pontosan nem tudom, mi a különbség közöttük, SZÁMOMRA a fekete kesernyés volt, míg a zöld sokkalta olajosabbnak tűnik. S mivel olajosabbnak tűnik, ezért illatosabbnak is, sokkal intenzívebb az aromája számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!