Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A hal allergia, mit csinálnáto...

A hal allergia, mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
Körülbelül 5 évvel ezelőtt történt először, hogy nagyon sokat ettem harcsapaprikásból és ebéd után hánytam. Aztán nem is ettem kb. 1 évig halat, majd megint egy harcsapaprikással hozott össze az élet és ismét hánytam. Ezután úgy gondoltam, hogy valószínűleg a harcsapaprikás összetételével van a problémám, így megfogadtam, hogy nem eszek többet. Majd megint eltelt 1 év és egy nap rántott pangasiust ettem, amitől ugyan nem hánytam, de nagyon szerettem volna, annyira rosszul voltam. Arra a következtetésre jutottam, hogy én nem birom a halat, úgyhogy azóta nem is ettem. Annyi volt, hogy egyszer véletlenül megettem 1db tonhalas sushit és utána kicsit megijedtem, és lehet, hogy be is képzeltem, hogy rosszul vagyok. Azon gondolkodtam, hogy jó lenne valahogy a végére járni a dolognak, hogy egyszerűen a harcsával van a bajom, vagy egyáltalán nem ehetek halat, mert mondjuk allergiás vagyok rá. Egyébként szeretnék enni, az ízét is szeretem és egészségesnek is tartom. Szóval egy teszt lehetne, hogy megeszek 1 szelet tengeri halat és várok, hogy rosszul leszek-e, de erre még sosem tudtam rávenni magam. A másik lehetőség, hogy elmegyek valami allergia központba. Szerintetek ezt valahogy ki lehet mutatni? Van valakinek itt hasonló problémája?
2016. aug. 19. 11:21
 1/4 anonim ***** válasza:

A harcsapaprikásban ezer dolog lehet, amitől hánytál, pl. romlott volt. Nem tudom, hol etted, de ha nem otthoni, akkor bármi lehet gyanús. A pangasius meg szar - szemét hal, meg nem enném. Vietnamban tenyésztik, és szennyvízzel etetik, és a hülye neve ellenére nem tengeri hal.

Odahaza készíts magadnak friss halból valamit, ha nem leszel rosszul, akkor nem a te szervezetedben van a hiba.

2016. aug. 19. 12:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Az első alkalom otthon volt, a második alkalom egy étteremben, a harmadik pedig sulis menzán. Utólag már én is megtudtam, hogy a pangasius nem a legszuperebb halféleség (a menzán hallottam róla először).
2016. aug. 19. 12:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha annyira nem kívánod a halat hogy "nem bírod rávenni magad" hogy kipbróbáld akkor minek erőlteted? Lehet hal nélkül is élni :)
2016. aug. 19. 13:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Kívánom, csak ugye attól félek, hogy hányni fogok és az nagon rossz.
2016. aug. 19. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!