Minek tojás a tatár beefsteak-be?
9. én nem tettem sem paprikát, sem fokhagymát, nem fasírt alapot vagy kolbász ízt akarok érezni. De lehet van aki így bírja megenni nyersen, ízlések és pofonok.
Németeknél van az un. hackepeter, ez az ő tatár sertésük :-) Legalább is Hessen tartományban. A lényege, szintén nagyon finomra darált hús, de sertésből, és nagyon minimálisan van fűszerezve, szinte alig látszik, és alig érezni. Egyetlen speciális fűszerkeverék van hozzá adva, semmi több, és ezt reggelizik pirítóssal. Nekem elsőre nagyon bizarr volt, de megszerettem. Megpróbáltam itthon, meg is vettem hozzá azt a bizonyos fűszer keveréket még kint, de valahogy nem lett olyan, mint ott. Nagyon fontos a hús is. A minősége is, és a darálás is. De legfőképp a frissessége. Mi ezt kint minden reggel egy olyan kis boltban vettük, ahol minden nap garantáltan friss termékeket árulnak, maguk vágják a sertést és kínálják naponta. Hackepetert lehet kapni áruházban is műbélbe töltve, de köze nincs a házihoz. Csak az érdekesség kedvéért írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!