Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Minek tojás a tatár beefsteak-be?

Minek tojás a tatár beefsteak-be?

Figyelt kérdés
Legtöbb helyen írnak bele, de egy szakács naplóját olvastam, ő nem tesz bele, és az eredeti receptet követi. Most akkor kell vagy nem? Már számtalan receptet megnéztem, mindegyik kicsit más. Ami nagyjából fix, a hagyma, dijoni mustár, só, bors. Aztán van aki worchester szószt tesz bele ,van aki ketchup-ot. A tojástól félek, mert szerintem úgy gyorsabban romlik, és nekünk szerintem ki fog tartani két napig.
2016. aug. 17. 15:55
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

9. én nem tettem sem paprikát, sem fokhagymát, nem fasírt alapot vagy kolbász ízt akarok érezni. De lehet van aki így bírja megenni nyersen, ízlések és pofonok.

Németeknél van az un. hackepeter, ez az ő tatár sertésük :-) Legalább is Hessen tartományban. A lényege, szintén nagyon finomra darált hús, de sertésből, és nagyon minimálisan van fűszerezve, szinte alig látszik, és alig érezni. Egyetlen speciális fűszerkeverék van hozzá adva, semmi több, és ezt reggelizik pirítóssal. Nekem elsőre nagyon bizarr volt, de megszerettem. Megpróbáltam itthon, meg is vettem hozzá azt a bizonyos fűszer keveréket még kint, de valahogy nem lett olyan, mint ott. Nagyon fontos a hús is. A minősége is, és a darálás is. De legfőképp a frissessége. Mi ezt kint minden reggel egy olyan kis boltban vettük, ahol minden nap garantáltan friss termékeket árulnak, maguk vágják a sertést és kínálják naponta. Hackepetert lehet kapni áruházban is műbélbe töltve, de köze nincs a házihoz. Csak az érdekesség kedvéért írtam le.

2016. aug. 17. 18:40
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
4 vagyok. Bocsi, most lattam, hogy azt írtam, hogy nem teszek bele ketchupot. Tojást akartam írni, azt nem teszek bele. :)
2016. aug. 17. 20:15
 13/13 A kérdező kommentje:
12. Ne aggódj, a teljes mondatból kiderült, hogy a tojásra gondoltál. :-) Én sem tettem, és nagyon megfelelt az állaga, szépen gyúrható és kenhető.
2016. aug. 17. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!