Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Minek tojás a tatár beefsteak-be?

Minek tojás a tatár beefsteak-be?

Figyelt kérdés
Legtöbb helyen írnak bele, de egy szakács naplóját olvastam, ő nem tesz bele, és az eredeti receptet követi. Most akkor kell vagy nem? Már számtalan receptet megnéztem, mindegyik kicsit más. Ami nagyjából fix, a hagyma, dijoni mustár, só, bors. Aztán van aki worchester szószt tesz bele ,van aki ketchup-ot. A tojástól félek, mert szerintem úgy gyorsabban romlik, és nekünk szerintem ki fog tartani két napig.
2016. aug. 17. 15:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy kell.

Ha nem akarsz ne rakj bele.

2016. aug. 17. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én teszek bele. Ha te nem akarsz, ne tegyél.
2016. aug. 17. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
93%

A tojás egyéni ízlés kérdése.. Én keverek bele mindig teszek bele. ,hogy összefogja a húst.Talán azért kell A tatár beesteket nem tárolják sokáig.. max egy napig. A nyers hús miatt veszélyes. Nekem ez a receptem van.50dkg marha felsál vagy bélszín, (ha lehet, 3-szor, legyen átdarálva)

2 tojássárgája,

2 közepes fej vöröshagyma lereszelve,

só, bors,

1 kis teáskanál törött paprika,

10dkg puha vaj (puha legyen, hogy keveréskor ne maradjanak vajdarabok),

1 evőkanál ketchup,

fél evőkanál pikáns mustár ,

fél evő kanál Worchester szósz,

A fűszereket, tojást, és a vajat jól kikeverjük a darált hússal, hűtőben legalább 3 órán keresztül állni hagyjuk.

Szeletelt kenyeret pirítunk, rákenjük az összekevert masszát (először vékonyan, majd egyre vastagabban ), és a tetejére nagyon vékony lilahagyma szeleteket teszünk.

2016. aug. 17. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
94%
Nem teszek bele ketchupot, mert általában csak magamnak készítek és túl sok lenne az egy adagba egy egész tojás. De így is nagyon finom. Én az utolsóhoz hasonlóan csinálom, csak kihagyom a worchestert. Mindegyik igazi, csináld úgy, ahogy te szereted.
2016. aug. 17. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Én sem szoktam beletenni, félek a nyers tojástól. Összeáll anélkül is, én teszek bele sót, borsot, paprikát, ketchupot, mustárt, kis vajat, hagymát, fokhagymát és worchester szószt is.
2016. aug. 17. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#3. Van aki csak az érlelésnek hagy egy napot, és csak utána eszi. Igazából a két napot úgy értettem, hogy ma délután bekeverem, és esetleg még holnapra is marad, de honlap csak este érünk haza. Szerintem annyi bele fér. Úgy döntöttem kihagyom a tojást, a worchestert még eldöntöm kóstolgatás közben :-) Tényleg ahány ház annyi szokás, valamit összegyúrok a leírtakból. Köszönöm a recepteket is :-)

2016. aug. 17. 17:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Alapból én is szoktam beletenni , de volt, hogy kifelejtettem :) észre sem vettük, csak a szemetesben láttam, hogy nincs tojáshéj. Tökéletes volt így is, szóval nem kell bele okvetlenül.

ha ma bekevered kb 3 napig semmi baja nem lesz. egy napot én is szoktam érlelni, és volt, hogy egy picurka maradt (ilyen csoda )és harmadnap ettük meg.

Az írt recept jó, de én sem teszek bele sem szószt, sem kecsapot. Én nem szeretem, ha savanykás, a mustár nekem ( nekünk ) elég bele.Szerencsére nagyon jól eltalálom az arányokat, így mindig isteni finom, a család és a barátaink is imádják, amit készítek.

(bocsi, nem dicsekvésnek szántam )

2016. aug. 17. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ketchup helyett rakj paradicsom pürét, úgy a legjobb!
2016. aug. 17. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
De kislányok, rílok rögtön! Mindenbe kell az a paprika?
2016. aug. 17. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Paradicsom pürével én is olvastam, de az most nem volt itthon, így maradt a ketchup, de nem sokat tettem, valamint a férjem megszavazta a worchestert is. Ez a bizonyos világ járta szakács azt írta, hogy nem szabad agyon ütni a fűszerezéssel, az a lényeg, hogy maga a hús íze érződjön még. Most így frissen kóstolva kifinomultnak érzem, nem lett semmi eltúlozva, érezni a fűszerezést, és a hús ízét is, de később kiderül, ha ért kicsit.
2016. aug. 17. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!