Minek tojás a tatár beefsteak-be?
Nincs olyan, hogy kell.
Ha nem akarsz ne rakj bele.
A tojás egyéni ízlés kérdése.. Én keverek bele mindig teszek bele. ,hogy összefogja a húst.Talán azért kell A tatár beesteket nem tárolják sokáig.. max egy napig. A nyers hús miatt veszélyes. Nekem ez a receptem van.50dkg marha felsál vagy bélszín, (ha lehet, 3-szor, legyen átdarálva)
2 tojássárgája,
2 közepes fej vöröshagyma lereszelve,
só, bors,
1 kis teáskanál törött paprika,
10dkg puha vaj (puha legyen, hogy keveréskor ne maradjanak vajdarabok),
1 evőkanál ketchup,
fél evőkanál pikáns mustár ,
fél evő kanál Worchester szósz,
A fűszereket, tojást, és a vajat jól kikeverjük a darált hússal, hűtőben legalább 3 órán keresztül állni hagyjuk.
Szeletelt kenyeret pirítunk, rákenjük az összekevert masszát (először vékonyan, majd egyre vastagabban ), és a tetejére nagyon vékony lilahagyma szeleteket teszünk.
Köszi a válaszokat!
#3. Van aki csak az érlelésnek hagy egy napot, és csak utána eszi. Igazából a két napot úgy értettem, hogy ma délután bekeverem, és esetleg még holnapra is marad, de honlap csak este érünk haza. Szerintem annyi bele fér. Úgy döntöttem kihagyom a tojást, a worchestert még eldöntöm kóstolgatás közben :-) Tényleg ahány ház annyi szokás, valamit összegyúrok a leírtakból. Köszönöm a recepteket is :-)
Alapból én is szoktam beletenni , de volt, hogy kifelejtettem :) észre sem vettük, csak a szemetesben láttam, hogy nincs tojáshéj. Tökéletes volt így is, szóval nem kell bele okvetlenül.
ha ma bekevered kb 3 napig semmi baja nem lesz. egy napot én is szoktam érlelni, és volt, hogy egy picurka maradt (ilyen csoda )és harmadnap ettük meg.
Az írt recept jó, de én sem teszek bele sem szószt, sem kecsapot. Én nem szeretem, ha savanykás, a mustár nekem ( nekünk ) elég bele.Szerencsére nagyon jól eltalálom az arányokat, így mindig isteni finom, a család és a barátaink is imádják, amit készítek.
(bocsi, nem dicsekvésnek szántam )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!