Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az a mályvacukor voltaképp...

Mi az a mályvacukor voltaképp és mi köze a mályvához a virághoz? Milyen élettani hatásai vannak miben más mint a répacukor?

Figyelt kérdés
2016. júl. 24. 19:35
 1/2 anonim ***** válasza:
65%
A mályvacukor egy édesség neve, nem pedig egy külön "cukorfaj".
2016. júl. 24. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A mályvacukor tipikus amerikai édesség, ami ebben a formájában kb. az 1800-as évek közepétől készül és nagyon közkedvelt. Valójában nem más, mint felhabosított tömény cukor. Nevét onnan kapta, hogy a régi receptekben összetevőként szerepel a mályva növény gyökeréből készült nedv, amely használatos volt a cukrászatban. Ez biztosította, hogy a hab levegősebb, könnyedebb és tartós legyen. Ma már a mályvaszirup helyett kukoricaszirupot és zselatint alkalmaznak.


Read more: [link]

2016. júl. 24. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!