A paradicsom gyümölcs vagy zöldség?
Figyelt kérdés
2016. júl. 18. 11:34
11/25 anonim válasza:
#5: 1 Zöldség
2 még folyik a vita róla
Amúgy a paprika a paradicsom "rokona", szóval, ha az gyümölcs, a paprika is.
12/25 anonim válasza:
Botanikai szempontból nincs értelme a kérdésnek. A termesztés/ felhasználás szempontjából legtöbb országban a zöldségek közé sorolják.
13/25 anonim válasza:
Mi úgy tanultuk élelmiszerismereten, hogy zöldség, méghozzá a burgonyafélék csoportjába tartozik, a paprikával, burgonyával, padlizsánnal együtt.
14/25 anonim válasza:
Helyesen írod, jól tanítottak. Minden szó igaz, amit leírtál.
15/25 anonim válasza:
Gyümölcs...a dinnyefélék családjába tartozik. A paprika viszont zöldség. Ergo: a lecsó vegyes.
16/25 Longa György válasza:
Ha lehet pálinkát főzni belőle akkor gyümölcs!
17/25 anonim válasza:
A paradicsom sosem tartozott a dinnyefélék családjába. A burgonyafélék családjába tartozik, akárcsak a paprika.
18/25 anonim válasza:
Se dinnye, se burgonya.
A paradicsom a bogyó termésűek családjába tartozik, ugyanis a paradicsom lédús bogyó termés. A paprika meg felfújt bogyó termés.
19/25 anonim válasza:
Megerősítem, hogy a burgonyafélék családjába tartozik.
Aki nem tanulta meg annakidején, vagy nem érdekelte eddig, bármikor lehetősége van utána nézni, mielőtt állít valamit...
20/25 anonim válasza:
Én ezt tanultam.
És szerintem igazabb, minthogy burgi lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!