A paradicsom gyümölcs vagy zöldség?
#4-es, amúgy gyümölcs, nem zöldség.
Szóval epik fail
Nincs olyan tudományos kategória hogy "zöldség" vagy hogy "gyümölcs".
Te vagy a sokadik, aki ezt kérdezi. Tőlem annak hívod, aminek akarod.
Én zöldségnek hívom, mert nem a színe alapján döntöm el, hogy gyümölcs vagy zöldség valami, hanem az alapján, mire használom. A zöldséget sós kajákba teszi az ember, a gyümölcsöt édesbe. A paradicsomot én nem szoktam édes süteményekbe, fagylaltba stb. tenni.
"A paradicsomot én nem szoktam édes süteményekbe, fagylaltba stb. tenni."
No no! Én már kóstoltam uborkás fagyit. Igaz borzalmas volt.
Tényleg már ezren leírták és cikket is találsz a google-n, de azért elmesélem, hogy botanikailag nem tesznek különbséget zöldség és gyümölcs között. Gasztronómiában és a kereskedelemben elterjedt különbség, hogy az édesebb dolgokat gyümölcsnek nevezzük, a többit zöldségnek. Mindegyik termés.
Gondolj csak a dinnyére: A görögdinnyét a gyümölcsök között emlegetik, holott tökféle, azon belül a tököt egyszerűen töknek, azon belül a cukkinit meg cukkininek, ami szintén tök. Meg is döbbentem, mikor főzeléket csináltam a cukkiniből, és egy rokonom meglepődött, hogy tökfőzeléket főzök cukkiniből? Hát igen, mivel az is tök. Kicsit édeskésebb ugyan, de nem sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!