Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hány éves kortól ajánlott a...

Hány éves kortól ajánlott a kávé fogyasztása?

Figyelt kérdés
2016. máj. 16. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
a hörcsögnek ne adj!
2016. máj. 16. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:

én kb 12 éves kormom óta kávézom. Teljesen hozzászoktam, semmit nem hat, de a hiányától zombi leszek, ha túladagolom akkor meg fél óráig feszült leszek.

Szerintem tök fölösleges rászokni.

2016. máj. 16. 19:35
 3/7 anonim ***** válasza:
A kávé fogyasztásának ajánlása, csak vérkeringési problémák esetén merülhet fel. Egyébként a normál étrendnek nem képezi részét.
2016. máj. 16. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet kapni koffeinmentes pótkávékat /régebben pl. Maci kávéra emlékszem/, az tejjel már kisgyereknek is adható. A rendes, koffeines kávé rendszeres fogyasztása egyébként nem ajánlott, időnként, szükség esetén szerintem 16 éves kortól fogyasztható.
2016. máj. 16. 20:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenkinek a saját döntèse èn öszintèn nem ajánlom senkinek mert nem tul jo ha ugy jársz mint èn :( 1 honapig vigyaztam egy nagyon problemas(nem beteg hanem irtozatosan rettenetes neveletlen gyerekre akivel a szulei alapjaba veve nem torodnek) ez akkor nagyon kave fuggo lettem melleje tarsult a cigi namar most felorankent kave es cigi...gondolhatjatok mennyit megittam egy nap :( mostmar nagyon nehezen de beerem napi 2-3al is
2016. máj. 16. 20:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Én 13 éves vagyok. De a kávét imádom. Én azt hallottam, hogy a koffein ennyi idős korban nem ajánlott, mert nem tesz jót az agynak (ÉN EZT HALLOTTAM). Ezért kérdezem. Szeretnék biztosra menni.
2016. máj. 17. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:

passz, én 15 éves korom körül szoktam rá, de akkor még nem igazi kávét ittam, csak bolti jegeset meg fincsi capuccinot porból.

Most már elég sokat iszom, vizsgaidőszakban van, hogy napi 400-500 mg koffeint benyomok, szóval most már elég nagy a tolerancia nálam :)

De néha nem árt tartani 1-2 hét szünetet, egyrészt mert szerintem sz*r dolog függni valamitől, birkaállapot (vannak azok az emberek, akik kávé nélkül felkelni sem tudnak, na az szerintem már súlyos). Másrészt egy hosszabb szünet után rettenetesen jól esik újra érezni az ízét, mintha először kóstolnád :)

2016. máj. 23. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!