Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Félbevágott citromot le lehet...

Félbevágott citromot le lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés

Pontosabban érdemes -e? 120 -ft-ért vettem egy citromot, felének a levét használtam el egy olajoshalhoz.

Most éppen semmihez nem kell citrom, ezért kérdezem.A hűtőben fóliázva is egy hét alatt penészes lesz.

2016. máj. 8. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Facsard ki, és egy kis műanyag pohárban mehet a fagyasztóba.
2016. máj. 8. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
45%
Innék egy limonádét, vagy beletenném teába. Vagy kidobnám. Nem fagyasztgatnám.
2016. máj. 8. 19:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kifacsarva szoktam lefagyasztani. Ha olcsón kapok citromot, akkor négyet-ötöt kifacsarok, a citromlét a jégkockakészítőbe töltöm, amikor megfagyott, akkor kiszedem, és zacskóban tárolom tovább a fagyaszóban. Egy ilyen "citromlé-jégkocka" kb egy negyed citromnak felel meg, tehát ha csak egy kevés citromlére van szükségem, akkor előveszek egyet, és nem dobok ki 3/4 citromot.
2016. máj. 8. 19:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat. A legkézenfekvőbb megoldás nem jutott eszembe, hogy kifacsarva fagyasszam le a levet, pedig fél citromhéjat rendszeresen lefagyasztok, sütikbe reszelni fagyosan nagyon könnyű, és nem megy kárba.

Kezeletlen héjút veszek, de azt is alaposan megsikálom, és úgy fagyasztom le.Annyira nem olcsó, hogy, ha éppen felesleges, kihajigáljam a kukába.

egy kis műa. pixisbe öntöttem a levét, úgy tettem a fagyasztóba. A legközelebbi halkonzervhez pont elég lesz.

Mégegyszer köszi a jótanácsot.

2016. máj. 9. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!