Milyen savanyúság van még az ecetes almapaprikán kívül még, amit nem édesre csinálnak?
Házilag készítenék savanyúságot, csak nincs rá túlzottan időm, és alapanyagot is nehezen tudnék hozzá tavasszal beszerezni. Szóval olyan savanyúságot szeretnék, amiben nincs cukor, sem édesítő, nálunk falunk sosem tettek cukrot savanyúságban, mikor felkerültem városba nem is értettem, miért ilyen borzalmas a csalamádé, töltött paprika, uborka, stb. Persze kinek mi, ugye. Szóval létezik olyan savanyúság még, aminek hasonló a leve, mint az almapaprikáé? (falun mindent pont ilyen lébe tettek, sajna mamám sem él, hogy megtaníthassa, hogyan kell a különböző savanyúságot úgy elkészíteni, mint ő)
De ha van ötletetek, mit tudnék ilyenkor is beszerezhető alapanyagból készíteni, szívesen fogadnám.
Ha valaki savanyúságot tesz el, kizárólag rajta múlik, hogy a felöntőlébe tesz cukrot vagy sem.
Aki csemegeuborkát akar eltenni, nyilvánvalóan tesz bele valamennyit.
De mindent el lehet tenni, csak ecetesen, a cukor nem kötelező adalék, csakis ízlés dolga.
Én is azt tanácsolom, hogy most ne akarj még eltenni semmit, mert nincs itt az ideje.
Most ki kell használni az idény adta primőröket, nagyon finom friss vitamindús salátákat lehet készíteni- cukor nélkül is.
Én erdélyi vagyok, nálunk sokkal savanyubbak a savanyúságok, mint felétek.
Én szeretem, ha kicsit édesebb. De tényleg van, ami túl édes.
Én, mikor ősszel csinálok, azért teszek bele valamennyi cukrot, anélkül túl vad lenne.
Az igazság az, hogy én használom ezeket a porokat, a knorrt, vagy a maggit.
Mielött megjelentek, és úgy tettem el, millió bajom volt velük. Vagy felfőtt, vagy nem savanyodott meg.
Nálunk is vannak ilyen kimérős standok, akár még tescoban is, kérdeztem már, hogy van-e olyan, ami nem édes, de az eladó szerint egyik sem édes... Oké, akkor melyik az, amelyikben nincs cukor?-kérdem én, mire a válasz, hogy édesítővel lettek elrakva. Na mondom, jól van, erről ennyit akkor, sok esélyem nincs értelmes választ kapni. Szóval próbálkoztam már eladónál is, de nem jártam sikerrel. Még megpróbálom esetleg, hogy szeletelt hagymát teszek el olyan lében, amit szeretek, remélem, sikerülni fog. A kovászos uborkát pedig nagyon szépen köszönöm, de nem szeretem (sótlan, alig savanyú, pedig pont ilyet keresek).
Köszönöm mindenkinek, maradok akkor a bevált almapaprikánál, csak ahhoz ha levet kérek mindig édes uborkalevet öntenek rá, szóval beérem magával a paprikával (ezt nagyon jól csinálják :) )
Na most a kedvedért megnéztem, mert mindig van itthon ilyen cucc.... Szimplán "savanyúság tartósítónak" hívják. Manapság sokféle cég gyárt ilyet, régen a nagyimék mindig csehszlovákot használtak. :))
Nátrium-benzoát van benne, ez a kimondott tartósító benne. Ezen kívül só, fűszerek, mustármag, koriander, stb.
És a tasakra is rá van írva, hogy kell használni, nem nagy ördöngősség.
Na szóval ezt a cuccut a vízzel össze kell keverni, felforralni, majd hűlni hagyni kissé, és utána hozzá adni az ecetet. Ízlésed szerint, meg aki cukrosan szereti,az a cukrot... Nyilván ha sósabban, és kevésnek ítéled a tasakban levőt, akkor azt raksz bele.
Na szóval akkor nem forrón kell a zöldségre önteni...
(Azért nem emlékeztem én se pontosan, mert bár rémlett, hogy valamit forralunk, de azt is tudom, hogy sok zöldségre nem való forrón önteni... De már így értem, gondolom te is. :))
Szóval ha itt a szezon és lesz sok zöldség, akkor hajrá! Bármely élelmiszerboltban meg ott a tartósító...
Áh, szóval van konkrétan ilyen zacskós cucc, okés, köszönöm, utána fogok járni :)
Amúgy én sem szeretem az ecetet a levesbe, főzelékbe, nekem nem passzol ehhez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!