Milyen tartós kaját vegyek, hogy mindig legyen mit enni?
Nekem ilyen gondom sosincs :)
Ami nekünk van itthon: jópár kiló rizs, zab s némi egyéb gabona, rengeteg kiló olajos mag (hónapokig nem éheznénk bolt nélkül sem), pár kiló kókuszzsír, sok befőtt s némi fagyasztott zöldség és gyümölcs, sok harcsapástétom (remek vivős étel, ha nincs más s az ember unja a rántottát), 50-180 tojás (mikor mennyi - ez nem tartós, max. 2 hétig elég, de sokkal tovább is elállna a szekrényben)... A tojást kivéve egy évig tuti elállnak, némelyik sokkal tovább is.
Persze sokféle húsféle is sokáig eláll, ha pedig van fagyasztód, akkor még tágabb a kör.
Az egyetlen ételcsoportunk, ami nem áll el, a zöldség, de ugye abból is ott vannak a fagyasztottak, a többit azért pár héten belül meg kell csinálni akkor is, ha tartósabb fajta (káposzta még sosem romlott ránk). A sütőtök kivétel, azt hűteni sem kell, mégis jól eláll.
Most a pincés és vermeléses zöldségtárolásra nem térek ki, még mi sem alkalmazzuk, könnyen eljutunk egy zöldségeshez, a kertben pedig alig terem valami, ami nem gyümölcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!