Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lehet-e csicsókából pálinkát...

Lehet-e csicsókából pálinkát főzni (s ha igen, hogyan)?

Figyelt kérdés
Van sok csicsókám, és egyre több lesz
2016. febr. 19. 12:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet, ha tudsz szerezni olyan enzimet ami lebontja a keményitöt cukorrá. (Bár pálinka nem lesz belöle, de ártani azért fog.)
2016. febr. 19. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, hogy nem. A csicsókában inulin van, amit az élesztőgombák nem tudnak alkoholos erjesztéssel lebontani.
2016. febr. 19. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Pálinkát, azaz gyümölcspárlatot nem lehet belőle készíteni, de égetett szeszt igen.

A neten vannak receptek, nézz utána.

2016. febr. 19. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!!!
2016. febr. 19. 15:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Én még nem hallottam, hogy szeszt főznének belőle. Ahogy az előttem szóló írta, a "közöngéses élesztő" (S.cerevisiae) nem tudja hasznosítani az inulint, nem úgy mint a keményítőt (pl. krumpliból). Ehhez valamilyen enzimkészítményt kellene adni, hogy hozzáférhető legyen a szénhidrát, ami szerintem elég körülményes.

Inkább próbáld eladni, piacon láttam még ősszel elég drágán.

2016. febr. 19. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy régi ismerősöm készített csicsóka "pálinkát". Állítólag a lepárlás előtt meg kell főzni a csicsókát.
2016. febr. 19. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!