Lehet-e csicsókából pálinkát főzni (s ha igen, hogyan)?
Figyelt kérdés
Van sok csicsókám, és egyre több lesz2016. febr. 19. 12:52
1/6 anonim válasza:
Lehet, ha tudsz szerezni olyan enzimet ami lebontja a keményitöt cukorrá. (Bár pálinka nem lesz belöle, de ártani azért fog.)
2/6 anonim válasza:
Azt hiszem, hogy nem. A csicsókában inulin van, amit az élesztőgombák nem tudnak alkoholos erjesztéssel lebontani.
3/6 anonim válasza:
Pálinkát, azaz gyümölcspárlatot nem lehet belőle készíteni, de égetett szeszt igen.
A neten vannak receptek, nézz utána.
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!!!
2016. febr. 19. 15:24
5/6 anonim válasza:
Én még nem hallottam, hogy szeszt főznének belőle. Ahogy az előttem szóló írta, a "közöngéses élesztő" (S.cerevisiae) nem tudja hasznosítani az inulint, nem úgy mint a keményítőt (pl. krumpliból). Ehhez valamilyen enzimkészítményt kellene adni, hogy hozzáférhető legyen a szénhidrát, ami szerintem elég körülményes.
Inkább próbáld eladni, piacon láttam még ősszel elég drágán.
6/6 anonim válasza:
Egy régi ismerősöm készített csicsóka "pálinkát". Állítólag a lepárlás előtt meg kell főzni a csicsókát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!