Paleo étrendet szeretnék kezdeni! Mit ehetek, és mit nem?
Tapasztalatokat, tanácsokat várok. :)
Milyen ételeket ehetek, és miket nem? Miből mennyit??!
Inni mit lehet?
Az egyik oldalon azt olvastam, hogy csicseriborsót, lencsét nem lehet fogyasztani. Natura élelmiszerekből sem?
Aki pontosan tudja hogy mit szabad, és mit nem, az írja le legyen szíves. :)
Igazából tökmindegy, ki szerint hol bukott meg, a fő, hogy teljesen jó szabályokkal rendelkező étrend, ami sokaknak remekül működik, s ezt tette akár többszáz évvel ezelőtt is, ha valaki úgy evett, mert megtehette s érezte, hogy neki az jó.
Vannak fröcsögők, akiket valamiért zavar, hogy mások jól érzik magukat így.
Én nem követem a paleót, de volt idő, amikor annyira közel kerültem hozzá, hogy elhagytam a maradék nem paleo cuccok zömét is, mert nem ragaszkodtam hozzájuk s kiderült, hogy nekem így jó. Sok olyan elemmel, ami egyes paleókban tiltott, nincs bajom, de nem fér bele az életmódomba s ez sok paleo ételre is igaz.
A hüvelyesek zöme semmilyen paleóban nincs benne, úgy tudom (a teljesen ártatlan, nyersen sem mérgező zöldborsó, zöldbab sokak szerint hiába nem paleo, ők eszik, mert nincs vele gond), a rizs viszont egyes paleókban teljesen rendben van. Érdekes dolgok ezek, de a paleo egyik hibája, hogy rokonságuk miatt is kizár dolgokat s kissé önkényesen találja ki, hogy ez a lektin vagy akármi baj, ez meg nem. Sokan emiatt módosított paleoszerű étrenden vannak, amit nagyon támogatok, ne kövessünk vakon valamit, amiben nincs elég ráció vagy nem fekszik nekünk.
Nem szeretem a dogmákat, a táplálkozásban sem. De a paleo nem zár ki semmi esszenciálisat, így megalapozatlan utálni magát egy étrendet a paleósága miatt. A gyakorlója könnyen lehet, hogy azt sem tudja, hogy ez paleo, mert nem azért csinálja, csak neki így jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!