Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit gondoltok, ez a kókuszolaj...

Mit gondoltok, ez a kókuszolaj megbízható?

Figyelt kérdés

Masszázs céljából akarok venni kókuszolajat, úgyhogy beírtam a google-be, hogy lássam, merre érdemes keresni, és többek között ezt találtam:

[link]

A lényeg, hogy emellett annyi másikat is találtam, ami sokkal drágább volt, hogy végül nem tudom, milyet érdemes venni. Volt itt tiszta, szűz, extra szűz miegyéb...Ha organikus kókuszolaj, nem mindegy ez?

2016. jan. 23. 23:50
 1/10 anonim ***** válasza:
47%

Masszázsra mindegy, ha környezettudatos vagy, akkor fairtrade terméket vegyél, ezzel biztosítod, hogy fenntartható ültetményről származik a termék és nem a Távol-Keleten őshonos pálmaerdők irtásából, ami sajnos a standard kókuszolajnál a helyzet.

Ha nem eszed meg, akkor egyéb gond nincs (megenni semmiképp sem ajánlatott az iszonytatóan magas telített zsírsav tartalma miatt, plusz hidrogénezett növényi olajokat és transzzsírokat tartalmaz, szóval színtiszta méreg...)

2016. jan. 24. 00:53
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Jól írja az első, masszásra jó, de rövid idő alatt bebizonyosodott, hogy étkezési célra az egyik legrosszabb választás, a fent írtak miatt.
2016. jan. 24. 06:00
 3/10 anonim ***** válasza:
13%
masszirozásra arra elég a legolcsóbb, bár azt tanultuk, hogy meginni is előnyösebb a mérget mint magunkra kenni, mivel ha valamit megeszel még a belső kiválasztó rendszer átszűri, ha magadra kened akkor egyenesen a véráramba jut, de a mai mérgezett világban tökmindegy mit kensz rá az áldozatra
2016. jan. 24. 07:34
 4/10 anonim ***** válasza:
22%
Kókusz olaj egèszsègtelen? Akkor hasznaljatok csak jófèle Tescos etolajat. Az kell a magyar prolinak.
2016. jan. 24. 12:29
 5/10 anonim ***** válasza:
32%

4., aki ellenzi a kókuszolajat, az az étolajat is nyilván. Tény, hogy a kókuszolaj még szinte az étolajnál is roszabb...

MIndenesetre én pl. olívaolajat, szezámmagolajat, tökmagolajat, avokádóolajat, mogyoró-és dióolajat tartok itthon.

2016. jan. 24. 12:39
 6/10 anonim ***** válasza:
23%

60 %-os, ki kell, hogy ábrándítsalak :/ Valóban egészségtelen a kókuszolaj, még, ha olyan divatos is.

Előbb-utóbb belátják, elfogadják ezt a tényt, akik reformétkezés alatt a divatétkezést értik.Ha felnőtt vagy, talán megérted te is...

2016. jan. 24. 12:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Hmm, meglep, amit mondotok. Körülbelül egy fél napot töltöttem a különböző olajokkal kapcsolatos külföldi (elsősorban angol nyelvű) fórumok, cikkek olvasgatásával, s ezek után esett a választásom a kókuszolajra, amiről szinte teljesen egyöntetűen áradoztak az emberek, külön kiemelve a kókuszolaj univerzalitását. Főzés, sebápolás, síkosítás, masszázs, ilyen-olyan pakolás, mindenről írtak. S ezek közül több nem is laikus fórum volt, hanem egészségtudatos, biomániás, olajszakértő emberek külön oldala. Bocsánat, hogy nem írok linkeket, nem igen van időm most visszakeresni, de a lényeg, hogy mikor már teljesen meggyőzve éreztem magamat, fellátogatok ide, és meglepetten látom ezt a sok-sok negatív kommentet a kókuszolajjal kapcsolatban, nem csak ennél a kérdésnél. Hát szóval nem értem, hogy a fél világ a kókuszolajra esküszik, itthon meg így lefitymálják. Mi ennek az oka?
2016. jan. 24. 21:58
 8/10 anonim ***** válasza:
19%
Ne fórumokat és gagyi kozmetikai szösszeneteket olvass, hanem nézz utána tudományos szaklapok, testületek oldalain, pl. who, peta, harvard, stb. Kivétel nélkül a kókuszolaj ellen van az összes, bármilyen tudományos vonatkozattal is bíró szervezet.
2016. jan. 24. 22:41
 9/10 A kérdező kommentje:

Közben utána olvastam a olajgyártás különböző módjainak is, nevezetesen sajtolási technikáknak, s ennek fényében lenne még egy kérdésem a fenti termékkel kapcsolatban.

A fönti termék, írják is vele kapcsolatban, meleg sajtolási technikával készült. Erről az eljárásról csak étolajjal kapcsolatban találtam hirtelen olvasnivalót, és hát hajmeresztő dolgokról olvashattam. Ez a vegyszerezés és egyebek ugye a kókuszolaj esetében nincsen? A kedvesem masszírozásához tervezem használni a terméket, és kipróbálnánk síkosítóként is, azért ez a körülményeskedés. Köszönöm különben a válaszokat!

2016. jan. 24. 23:29
 10/10 anonim ***** válasza:
72%

Az oldószerekre rákérdeznék a forgalmazónál, mert könnyen lehet hexános.

Bőrre VCO-t javaslok, annak ráadásul még jó kis kókusz illata is van.

2016. jan. 25. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!