Mit gondoltok, ez a kókuszolaj megbízható?
Masszázs céljából akarok venni kókuszolajat, úgyhogy beírtam a google-be, hogy lássam, merre érdemes keresni, és többek között ezt találtam:
A lényeg, hogy emellett annyi másikat is találtam, ami sokkal drágább volt, hogy végül nem tudom, milyet érdemes venni. Volt itt tiszta, szűz, extra szűz miegyéb...Ha organikus kókuszolaj, nem mindegy ez?
Masszázsra mindegy, ha környezettudatos vagy, akkor fairtrade terméket vegyél, ezzel biztosítod, hogy fenntartható ültetményről származik a termék és nem a Távol-Keleten őshonos pálmaerdők irtásából, ami sajnos a standard kókuszolajnál a helyzet.
Ha nem eszed meg, akkor egyéb gond nincs (megenni semmiképp sem ajánlatott az iszonytatóan magas telített zsírsav tartalma miatt, plusz hidrogénezett növényi olajokat és transzzsírokat tartalmaz, szóval színtiszta méreg...)
4., aki ellenzi a kókuszolajat, az az étolajat is nyilván. Tény, hogy a kókuszolaj még szinte az étolajnál is roszabb...
MIndenesetre én pl. olívaolajat, szezámmagolajat, tökmagolajat, avokádóolajat, mogyoró-és dióolajat tartok itthon.
60 %-os, ki kell, hogy ábrándítsalak :/ Valóban egészségtelen a kókuszolaj, még, ha olyan divatos is.
Előbb-utóbb belátják, elfogadják ezt a tényt, akik reformétkezés alatt a divatétkezést értik.Ha felnőtt vagy, talán megérted te is...
Közben utána olvastam a olajgyártás különböző módjainak is, nevezetesen sajtolási technikáknak, s ennek fényében lenne még egy kérdésem a fenti termékkel kapcsolatban.
A fönti termék, írják is vele kapcsolatban, meleg sajtolási technikával készült. Erről az eljárásról csak étolajjal kapcsolatban találtam hirtelen olvasnivalót, és hát hajmeresztő dolgokról olvashattam. Ez a vegyszerezés és egyebek ugye a kókuszolaj esetében nincsen? A kedvesem masszírozásához tervezem használni a terméket, és kipróbálnánk síkosítóként is, azért ez a körülményeskedés. Köszönöm különben a válaszokat!
Az oldószerekre rákérdeznék a forgalmazónál, mert könnyen lehet hexános.
Bőrre VCO-t javaslok, annak ráadásul még jó kis kókusz illata is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!