Élőflórás natúr joghurtban elpusztul a mikrobatenyészet, ha megsózzák?
Mikrobiológus vagy?
Vagy van valami forrásod?
Vagy csak gondolod ezt?
A mikroszkópom szervízben, uh nem tudom most ellenőrizni a dolgot, kéne valami igazolható válasz.
Mikroszkóppal nem is tudnád. :) Mintavétel után kellene táptalajon tenyészetet számlálni. Illetve ebben az esetben új közegbe helyezném a sózott és sózatlant mintát és a tejsav termelő aktivitást hasonlítanám össze.
A lényeg:
A só biztosan gyengíti a baktérium nyálkaburkát a tokot, ami sejtfalat védi. Amikor már a sejtfal is sérül, akkor pusztul a baci. Szóval csökkenni fog a hasznos bacik aktivitása a só hatására. Ez egy folyamat és nincs olyan hogy 13 perc alatt végez a bacikkal. Amennyi só ilyenkor belekerülhet, az nem fog sok bajt okozni. Ne tárold sózva a jogidat. De 1-2 óra után még nem lesz jelentős a bacik károsodása.
Válassz olyan joghurtot amelyikben kimagasló a bacik aktivitása. Akár te is készíthetsz ilyen PRO és PREbiotikus joghurtot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!