Ti szeretitek a kocsonyát?
Mi ketten a férjemmel nagyon szeretjük, de ifjabbik generáció igencsak berzenkedik tőle.
Körmöt, hátsőcsülköt, bőrt, és nyelved főzök be, soha nem készítem zsíros húsokból, ha pedig mégis lesz rajra zsír- mert azért lesz - az gondosan leszedem, tükörtisztára zsírtalanítom a levet.
A köröm nagyobb csontjait is kiszedem, minél egyszerűbb legyen enni.
A gyerekeimnek és vendégeknek szoktam -mára is van- őzgerincben gyönyörű szép un. szalonkocsonya, amiben csak nyelv és sovány csülökhús van, keménytojáscikkekkel, sárgarépakarikákkal, csemegeuborka szeletekkel dekorálva.
Tálra borítva a bordák mentén szépen lehet szeletelni, és nagyon mutatós és persze finom. Mivel csont nincs benne,és semmi cupák (ami pedig a férjem kedvence, de ő eszik tányérosat )még az apróságok is meg szokták enni a kicsit remegő finomságot.
Plusz ízesítőnek citrom és csípőspaprika jár mellé, ki mivel szereti.
Igen, szeretem.
Forró sült krumplival, tormával. De csak a zsírtalan, száraz húst eszem meg, ezért igazi házi, saját füstölésű combsonka is kerül bele, ami színhús.
Igen, de mivel bolti húst nem eszem, házit nehéz jót szerezni és nem fontos, kocsonyát pedig eszembe sincs csinálni, ezért csak nagyon ritkán találkozom vele. Pár hete a nyúlpörkölt levéből lett kocsonya másnapra :)
Humoros és finom cucc (a boltiról fogalmam sincs, de tuti nem lenne nekem elég zsíros. a nyúlnál sem tetszett a hús, csak a zsíros-hagymás, kocsonyás leve :) azért a bordákkal eljátszottam, az szórakoztató és kevés hús ahhoz képest sok szafttal rajta, nem volt rossz arány).
A disznósajtot is kedvelem, ha jóféle, ha már itt tartunk.
Nem.
Férjem igen, ő kap anyóstól, amikor főz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!