Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti szeretitek a kocsonyát?

Ti szeretitek a kocsonyát?

Figyelt kérdés
2015. dec. 31. 23:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
68%

Mi ketten a férjemmel nagyon szeretjük, de ifjabbik generáció igencsak berzenkedik tőle.

Körmöt, hátsőcsülköt, bőrt, és nyelved főzök be, soha nem készítem zsíros húsokból, ha pedig mégis lesz rajra zsír- mert azért lesz - az gondosan leszedem, tükörtisztára zsírtalanítom a levet.

A köröm nagyobb csontjait is kiszedem, minél egyszerűbb legyen enni.

A gyerekeimnek és vendégeknek szoktam -mára is van- őzgerincben gyönyörű szép un. szalonkocsonya, amiben csak nyelv és sovány csülökhús van, keménytojáscikkekkel, sárgarépakarikákkal, csemegeuborka szeletekkel dekorálva.

Tálra borítva a bordák mentén szépen lehet szeletelni, és nagyon mutatós és persze finom. Mivel csont nincs benne,és semmi cupák (ami pedig a férjem kedvence, de ő eszik tányérosat )még az apróságok is meg szokták enni a kicsit remegő finomságot.

Plusz ízesítőnek citrom és csípőspaprika jár mellé, ki mivel szereti.

2016. jan. 1. 08:40
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szeretem.

Forró sült krumplival, tormával. De csak a zsírtalan, száraz húst eszem meg, ezért igazi házi, saját füstölésű combsonka is kerül bele, ami színhús.

2016. jan. 1. 09:28
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Fehér kenyérrel, meglocsolva citromlével. :)
2016. jan. 1. 10:31
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szeretem! Télen nálunk klasszikus étel!
2016. jan. 1. 12:12
 25/29 anonim ***** válasza:
25%

Igen, de mivel bolti húst nem eszem, házit nehéz jót szerezni és nem fontos, kocsonyát pedig eszembe sincs csinálni, ezért csak nagyon ritkán találkozom vele. Pár hete a nyúlpörkölt levéből lett kocsonya másnapra :)

Humoros és finom cucc (a boltiról fogalmam sincs, de tuti nem lenne nekem elég zsíros. a nyúlnál sem tetszett a hús, csak a zsíros-hagymás, kocsonyás leve :) azért a bordákkal eljátszottam, az szórakoztató és kevés hús ahhoz képest sok szafttal rajta, nem volt rossz arány).

A disznósajtot is kedvelem, ha jóféle, ha már itt tartunk.

2016. jan. 1. 12:39
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Férjem igen, ő kap anyóstól, amikor főz.

2016. jan. 1. 16:44
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem, férjem igen. Hozott tegnap 3 tányérral az anyukájától, kettőt már megevett.
2016. jan. 1. 19:32
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem, de csak az otthon készültet :)
2016. jan. 1. 19:51
 29/29 anonim ***** válasza:
74%
Nem.
2016. jan. 6. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!