Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti hogy tudtok vékony palacsin...

Ti hogy tudtok vékony palacsintát sütni? Nekem csak vastag sikerül.

Figyelt kérdés

Persze tudom, kevesebb lötty kéne az edénybe. De az nem sikerül. Nem jön fel szépen, nem tudom megfordítani.

Egyébként jobban szeretjük a vastagot, csak így ugye fele annyi lesz, mint amennyit a recept ír, és nem örülök, hogy ott állok a tűzhely mellett egy órát, és alig lesz pár darab.

Egyébként gázon, és teflonos sütőben csinálom.


2015. nov. 21. 20:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp több víz (folyadék) kell bele, viszont ha túlvizezed akkor lesz olyan mint amit írtál, hogy nem tudod megfordítani.
2015. nov. 21. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ami nekem segített: (1) gyakorlás, (2) hígabb tészta (és szintén gyakorlás, hogy meg tudjam fordítani), (3) új teflon serpenyők (idővel romlik a tapadásmentesség, most kb. 2 évesek és nagyon vigyázok rájuk). Én két serpenyőben szoktam sütni. Ami nagyon fontos még, hogy állni kell hagyni a tésztát. Én előző este szoktam bekeverni.
2015. nov. 21. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Valóban tegyél hozzá még folyadékot ! Ha finomat akarsz, akkor a tojásfehérjét ne tedd bele, csak a végén mielőtt felverted kemény habbá.
2015. nov. 21. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy sikerült, ha a tej egy részét vízzel váltottam ki. Ha csak tej volt benne, akkor hiába hígítottam a tésztát, akkor is vastag lett. Egy idő után pedig már süthetetlenül híg.

Kipróbáltam az ellenkezőjét is. Próbáltam csak vízzel sütni, persze szénsavassal. Így meg túl vékony lett a tészta. Fordítani sem lehetett, szakadt.

2015. nov. 21. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Valamit rosszul csinálsz, ha egy óra alatt pár darab lesz... Vagy roppant érdekes a tűzhelyed vagy nem tudom, mitől nem sül gyorsan.

Épp az a jó a vastagban, hogy kevés darabhoz kevés idő kell, oké, picit lassabban sül, de azért nem olyan sokáig.

S ugyanúgy jóllaksz kevés vastaggal, mint sok vékonnyal - de azért megértelek, én is mindig sok palacsintát akarok enni...


Nos, nem, kevesebb anyagtól még nem lesz vékony, hígítani is kell. Régen tejet használtam és vizet, ma már csak vizet. Mindig vékony lett (hacsak nem akartam direkt sűrűre, 1 palacsinta, 1 tojás stílusban, nem rossz az sem, csak nem tudom feltekerni, az pedig nekem általában fontos), csak mostanában kavart be, hogy nem használok lisztet, sőt lehetőleg extrém szénhidrátszegényen készítem, amivel kihívás szakadásmentesre, de azért vannak lehetőségek.


Mi az, hogy nem jön fel szépen? A tészta, ha elég vékony s megfelelő mennyiségű, szépen szétterül, megsül és fordítható...


A tipikus palacsintatészta sűrűn folyós, kicsit sűrűbb, mint a tejszín, de nem annyira, mint egy sűrű mártás... Igazából nekem látni kellett párszor, hogy tudjam, hogyan jó. S menet közben tipikusan sűrűsödik és kicsit még hígítani kell.

2015. nov. 22. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

nem kell az egy órát szó szerint venni. és a bekeverés is benne van.

nem értem, mit nem értesz azon, hogy nekem elszakad, ha a vékonyabbat fel akarom szedni, hogy megfordítsam.

a többieknek köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni.

2015. nov. 22. 16:42
 7/9 anonim ***** válasza:
A bekeverés is gyors, nem kötekedésből, de nekem a sok vékony palacsinta kisütése a sok idő (2 serpenyővel persze feleződik :)). Az elszakadást értem, a nem jön fel nem jött le, gondoltam kelt palacsintától kezdve mindenfélére, de így már értem. Ha szakad, de sűrű, akkor én több tojást teszek bele, az ízének úgysem árt. Illetve kell alá zsiradék, a serpenyőn is múlik...
2015. nov. 22. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Előző nap bekeverem 1 kg lisztre 8 tojással (sűrűre), a hűtőben áll, majd sütés előtt szénsavas vízzel hígítom és egy pici olajat teszek bele (nem alá, hanem a tésztába). Összesen kb. 2,5 -3 liter folyadék. 3 palacsintasütőn sütöm, 1 óra alatt megvagyok a sütéssel. Fontos, hogy a palacsintasütő jó minőségű legyen.
2015. nov. 22. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 40 dkg liszthez teszek egy tojást, fél liter tejet, kevés olajat, sót és másnap, sütés előtt annyi vizet, hogy a kívánt hígságot elérjem. Először csak kevesebbet teszek hozzá, ha túl vastag, akkor még egy keveset és így tovább, míg a kellő hígságot elérem. Így az elején lesz 3-4 vastagabb palacsintám. Cukrot nem teszek bele, lehet, hogy úgy finomabb, de sokkal nehezebb sütni, jobban ragad.
2015. nov. 22. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!