Ti hogy tudtok vékony palacsintát sütni? Nekem csak vastag sikerül.
Persze tudom, kevesebb lötty kéne az edénybe. De az nem sikerül. Nem jön fel szépen, nem tudom megfordítani.
Egyébként jobban szeretjük a vastagot, csak így ugye fele annyi lesz, mint amennyit a recept ír, és nem örülök, hogy ott állok a tűzhely mellett egy órát, és alig lesz pár darab.
Egyébként gázon, és teflonos sütőben csinálom.
Nekem úgy sikerült, ha a tej egy részét vízzel váltottam ki. Ha csak tej volt benne, akkor hiába hígítottam a tésztát, akkor is vastag lett. Egy idő után pedig már süthetetlenül híg.
Kipróbáltam az ellenkezőjét is. Próbáltam csak vízzel sütni, persze szénsavassal. Így meg túl vékony lett a tészta. Fordítani sem lehetett, szakadt.
Valamit rosszul csinálsz, ha egy óra alatt pár darab lesz... Vagy roppant érdekes a tűzhelyed vagy nem tudom, mitől nem sül gyorsan.
Épp az a jó a vastagban, hogy kevés darabhoz kevés idő kell, oké, picit lassabban sül, de azért nem olyan sokáig.
S ugyanúgy jóllaksz kevés vastaggal, mint sok vékonnyal - de azért megértelek, én is mindig sok palacsintát akarok enni...
Nos, nem, kevesebb anyagtól még nem lesz vékony, hígítani is kell. Régen tejet használtam és vizet, ma már csak vizet. Mindig vékony lett (hacsak nem akartam direkt sűrűre, 1 palacsinta, 1 tojás stílusban, nem rossz az sem, csak nem tudom feltekerni, az pedig nekem általában fontos), csak mostanában kavart be, hogy nem használok lisztet, sőt lehetőleg extrém szénhidrátszegényen készítem, amivel kihívás szakadásmentesre, de azért vannak lehetőségek.
Mi az, hogy nem jön fel szépen? A tészta, ha elég vékony s megfelelő mennyiségű, szépen szétterül, megsül és fordítható...
A tipikus palacsintatészta sűrűn folyós, kicsit sűrűbb, mint a tejszín, de nem annyira, mint egy sűrű mártás... Igazából nekem látni kellett párszor, hogy tudjam, hogyan jó. S menet közben tipikusan sűrűsödik és kicsit még hígítani kell.
nem kell az egy órát szó szerint venni. és a bekeverés is benne van.
nem értem, mit nem értesz azon, hogy nekem elszakad, ha a vékonyabbat fel akarom szedni, hogy megfordítsam.
a többieknek köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!