Hogyan áll el nyersen a szelídgesztenye?
Az árusok heteken át hurcolásszák a piacra ugyanazt a gesztenyét, amit korábban vettek/gyűjtöttek.
Több kilót voltam kénytelen kidobni, mert megkukacosodott, megpenészedett. A hallott trükk - nedves ruhával letakarni - nem vált be.
Tud valaki valami megbízható módot arra, hogy a gesztenye eltartható legyen nyersen is?
Elöször is az árusok nem UGYANAZT a gesztenyét használják fel, mert amit emgsütnek, azt nem tárolják tovább, amit meg kesöbb sütnek, azt elötte nem hurcolásszák magukkal.
Másodszor a gesztenyét nem szesik ki elöre a tüskés héjából, akkor jobban eláll.
Harmadszor a más kifejtett gesztenyét részben szellös hdeg helyen tárolják, amit tovább akarnak tartani, azt lefagyasztják.
Negyedszer az, hogy megkukacosodik, nem a tárolástól függ, hanem hogy még a fán belepetézett-e a megfelelö rovar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!