Mi ez az orultseg az elelmiszer araknal?
Vannak ilyenek. Biztos van, aki megveszi, nekem nem nehéz jó áron venni az alapanyagaimat, kész dolgokat pedig eleve magam csinálok, de ott nem az ár, hanem az egészségem s az ízlésem a fontos.
Ha gazdag lennék, se vennék aranyárban dolgokat, de nem mindenki gondolkodik így.
Azt meg is értem, aki az idejét nem akarja főzőcskézésre pazarolni, mert nem szeret főzni s talán nem is menne neki.
Nekem van olyan ismerősöm, aki bemegy az első boltba, és megveszi az első keze ügyébe kerülő árút, amit megkíván.
Meg van olyan, aki azért nem főz, mert olcsóbb neki rendelni. Kérdem: hogyan lehet az? Ja, hát februárban főzött lecsót (frisset), áprilisban meg kacsa mellett sütött valami szőlős salátával, amihez csak a szőlő került több, mint 1000 Ft-ba.
Padlizsánkrémhez visszatérve. Azért ne csak a padlizsán árát számold, vedd hozzá a konzervgyári munkás bérét, a rezsiköltséget, az üveg árát, a szállítást a boltba, a bolt rezsijét, és az eladó bérét, a kiskereskedelmi árrést, valamint az ÁFÁ-t. Mindjárt lesz abból a 200 Ft ára alapanyagból 900.
Mért, a Philadelphia krémsajt is ilyen árban mozog, mégis sokan megveszik.
Én egyébként szívesen főzök, de padlizsánkrémet pont nem, mert fél óra, mire kivérezteted, aztán összefőzöd 20 perc alatt kb., stb. és összesen 1 óra múlva ott van egy... krém basszus. Egy óra alatt egy komplett ebédet összedobsz másból.
Szóval igen, én inkább megvenném 900 ft-ért azt, minthogy ilyesmivel foglalkozzak. Az idő pénz, tudod.
Bográcsos padlizsánkrém, ezt meg kéne játszanunk :D
Van, aki azalatt inkább keres egy csomó pénzt, s van, aki egy picit akar enni évente, egyszerűbb neki megvenni meg ilyenek. Vagy olcsóbb a padlizsánkrémet megenni 2 zsemlével, mint beülni étterembe, annyi élethelyzet van.
Egyszer többszáz forintért vettem egy csésze kávét, soha többé, de akkor kellett és csak ennyiért volt a benzinkúton.
Néha akár jól is eshet az embernek, hogy nem érdekli párszáz forint, én más vagyok, már elvből sem szeretek venni túlárazott cuccokat, anyagi helyzettől függetlenül. Töményt kocsmában soha, az kegyetlenül drága, bezzeg van, aki simán megveszi többszörös áron ott, heti többször is...
Mondjuk a drága padlizsánkrém még OK, sokkal rosszabb dolog cigarettát venni vagy cukros lötyiket :D
A padlizsánkrém legalább egy korrekt étel.
S természetes, hogy többszöröse a házinak, hiszen nem nekünk kell vele dolgozni, árrés s amit már írtak. S a kereslet is számít, ha megveszik, bármit eladhatnak drágán...
S mi van, amikor pár deka törmelékrizs beízesítve s talán előfőzve többszáz mint instant vagy legalábbis gyors tejberizs?
Vagy palacsinta- és muffinpor, ami kvázi sütőporos liszt, drágán? Rengeteg igazán túlárazott és felesleges dolgot lehet mondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!