Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Baj, ha imádom a diót?

Baj, ha imádom a diót?

Figyelt kérdés

magában enni a dióbelet imádom, kb. fél kilót megeszek egy hét alatt, a piacon veszem

valahol azt olvasni, hogy egészséges, valahol meg azt, hogy hizlal, olajos, nem jó

mi az igazság?

2015. okt. 9. 14:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Azok jó olajak, egészséges, edd nyugodtan. Napi fél kiló hízlalna, heti fél kiló, az kevesebb, mint 10 deka naponta... semmi kárt nem csinál.
2015. okt. 9. 14:56
 2/6 Trafó1 ***** válasza:

Én is szeretem a diót, naponta eszek főleg, hogy van diófám és most van a szezonja.

Szerintem normális.

2015. okt. 9. 15:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Valóban hízlalnak az olajos magvak ha sokat eszel, de napi 3-4 szem dió nagyon egészséges.
2015. okt. 9. 15:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Jóból is megárt a sok, a heti fél kiló bizony sok.

Napi 4-5 szem akár magában, akár gyümölccsel ,sajttal kifejezetten egészséges.

2015. okt. 9. 18:45
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

Napi 15 dkg olajos maggal fogytam le... Nyilván sok mást is ettem mellé, nem ilyen kevés zsírt eszem :D

Igazából fogyáshoz jobb a zsír, mert nem macerálja az inzulin szintet, persze kinek hogyan jó. Ma már, az utolsó kilóknál hátráltat a sok olajos mag, mivel ugyanazt a kalóriabevitelt hozom vele, mint rég, de azzal már nem fogyok. De több mozgás megoldja a dolgot ;)

A fitátok miatt szokták mondani, hogy ne együnk sok olajos magvat, de ezek körül nagy a homály, senki nem tudja, mennyi fitát van az olajos magvakban, amit megeszünk. Eleve erősen szóródik a mennyiség, s az áztatás, hőkezelés is vesz el belőle s nem is szívódik fel mind. A fitát pedig nem káros, csak nagy mennyiségben. Úgyhogy én némi kutakodás után feladtam, nekem jólesik a sok mag, de igyekszem változatosan enni, jó lesz az.

Az olajos magvakban elég sok ásványi anyag s egyéb tápanyag van :)

2015. okt. 9. 18:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is pont úgy voltam/vagyok, mint az előző válaszadó.

Lehet, hogy sok kalória van a dióban, de attól még nem hízlal.

Az hízlal, ha sok hülyeséget összeeszel, és túlléped a kalóriakeretedet.

Amúgy a dió legegészségesebb valami, nulla felesleges kalória van benne, szebb lesz tőle a bőröd és jobban fog az agyad (nem vicc).

2015. okt. 11. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!