Baj, ha imádom a diót?
magában enni a dióbelet imádom, kb. fél kilót megeszek egy hét alatt, a piacon veszem
valahol azt olvasni, hogy egészséges, valahol meg azt, hogy hizlal, olajos, nem jó
mi az igazság?
Én is szeretem a diót, naponta eszek főleg, hogy van diófám és most van a szezonja.
Szerintem normális.
Jóból is megárt a sok, a heti fél kiló bizony sok.
Napi 4-5 szem akár magában, akár gyümölccsel ,sajttal kifejezetten egészséges.
Napi 15 dkg olajos maggal fogytam le... Nyilván sok mást is ettem mellé, nem ilyen kevés zsírt eszem :D
Igazából fogyáshoz jobb a zsír, mert nem macerálja az inzulin szintet, persze kinek hogyan jó. Ma már, az utolsó kilóknál hátráltat a sok olajos mag, mivel ugyanazt a kalóriabevitelt hozom vele, mint rég, de azzal már nem fogyok. De több mozgás megoldja a dolgot ;)
A fitátok miatt szokták mondani, hogy ne együnk sok olajos magvat, de ezek körül nagy a homály, senki nem tudja, mennyi fitát van az olajos magvakban, amit megeszünk. Eleve erősen szóródik a mennyiség, s az áztatás, hőkezelés is vesz el belőle s nem is szívódik fel mind. A fitát pedig nem káros, csak nagy mennyiségben. Úgyhogy én némi kutakodás után feladtam, nekem jólesik a sok mag, de igyekszem változatosan enni, jó lesz az.
Az olajos magvakban elég sok ásványi anyag s egyéb tápanyag van :)
Én is pont úgy voltam/vagyok, mint az előző válaszadó.
Lehet, hogy sok kalória van a dióban, de attól még nem hízlal.
Az hízlal, ha sok hülyeséget összeeszel, és túlléped a kalóriakeretedet.
Amúgy a dió legegészségesebb valami, nulla felesleges kalória van benne, szebb lesz tőle a bőröd és jobban fog az agyad (nem vicc).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!