Cingi75 kérdése:
Hogy kell tárolni a megtisztított diót, azaz dióbelet?
Figyelt kérdés
2014. nov. 17. 07:08
2/8 Trafó1 válasza:
Fagyaszd le.
Nem avasodik, nem szárad.
3/8 anonim válasza:
Sima hűtőben szoktuk. Papírtörlővel kibélelek egy olyan dobozt, aminek van jól záródó fedele, abba beleteszem, lezárom és be a hűtőbe. Még soha nem lett semmi baja.
4/8 anonim válasza:
Ha fagyasztod, akkor is azonnal használható marad mivel alacsony a nedvességtartalma (persze először egy pár napig szárítani kell ha te tisztítottad és idei). Akár meg is lehet enni "fagyottan".
5/8 anonim válasza:
Aminnyit várhatóan a közeljövőben fel fogok használni, azt papírzacskóban a hideg spájzban tartom, a többit fagyasztom én is.Így elkerülhető az avasodása.
6/8 anonim válasza:
Érdekesek a válaszok, nem tudtam, hogy mások hűtik. Mi simán egy üvegben tartjuk a konyhában. Nagyon, nagyon gyorsan elfogy. Akkor törünk egy újabb adaggal.
Volt, hogy hetekre ott maradt valahol, de ennyitől nem romlott meg, száraz cucc. Hónapok alatt, gondolom, már menne neki.
7/8 anonim válasza:
6: Mi azért tartjuk hűtőben, mert nincs saját diónk, úgy vesszük megpucolva, így nincs lehetőség arra, hogy tároljam valahol aztán abból törjünk meg épp annyit, amire szükség van. Én ilyenkor szoktam venni 2-3 kg-t megpucolva, az simán befér a hűtőbe és következő őszig elég is.
8/8 anonim válasza:
Én le szoktam daralni, és utána mélyhűtőbe teszem. Hónapokig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!