Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Napi menyi diot lehet fogyaszt...

Napi menyi diot lehet fogyasztani?

Figyelt kérdés
Vagyis ha többet eszünk a keleténél akkor lehete vlm hátránya a hizáson kivül,és ha szotyibol is menyit lehet?

2014. nov. 2. 17:16
 1/6 A kérdező kommentje:
Vagyis akkor növelik a koleszterin szintet vagy csökentik?a dio,szotyi mogyoro mandula es a többi magvak
2014. nov. 2. 17:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, csak az állati eredetű termékek növelik a koleszterinszintet.

Rákeestem, és koleszterinszint-csökkentő hatása van.

2014. nov. 2. 17:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Napi egy marék belefér. Amitöl nem fogsz hízni.

Zsír nem annyi mint zsír.

2014. nov. 2. 23:05
 4/6 anonim ***** válasza:

#3: A marék bizonytalan mértékegység, sosem tudom, az vajon mit jelent...

Személy szerint nem hiszek benne, hogy különösebb limitet kellene beállítani a dióra vagy más olajos magra. Igaz, én meg szoktam állni 15 dekánál, kb. annyi a napi adagom (nem csupa dióból, annyira gyorsan nem törjük s a többit is szeretem :)), de az hosszútávon, immár másfél éve. Ez nekem kellemes szint, de nem vagyunk egyformák, van, aki még ennyi zsírt sem bír, ilyen formában.

Rengetegszer olvastam, hogy max. napi 3-5 deka olajos magvat egyen az ember. Igaz, a legtöbb helyen már a zsír és kalóriasűrűség miatt üldézték az olajos magvakat, amitől én elég messze állok. Aztán ott vannak a fitátok, de azok kapcsolatban nagy a homály...

2014. nov. 3. 01:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Mint mindent, mértékkel nyugodtan lehet fogyasztani. Egy kis maréknyi bármely olajos magféléből, gyümölcsből belefér a mértékletes adagba.

Ha többet fogyasztunk ezekből, lehet a hízás oka is, de inkább a bőr állapota sínyli meg. Nagyon sokaknak nem bírja a bőre az olajos magvakat, és pattanásokkal reagál rá. Ezt érdemes figyelembe venni.

2014. nov. 3. 10:00
 6/6 anonim ***** válasza:

A marék bizonytalan mértékegység, sosem tudom, az vajon mit jelent...

... akkor én ezt neked szívessen elmagyarázom:

Minden ember termetéhez meg van minden kellöképpen és arányban szabva, alkatrészenként. Egy kisgyerek a saját kezével markolt dolog /mogyoró/ belefér böndöjábe, de nem egy felnött markával. Amit te markolsz azt magadnak szabhatod, remélhem nincs lapát kezed. Mert akkor valóban felborul a mérleg.

2014. nov. 3. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!