Napi menyi diot lehet fogyasztani?
Én úgy tudom, csak az állati eredetű termékek növelik a koleszterinszintet.
Rákeestem, és koleszterinszint-csökkentő hatása van.
Napi egy marék belefér. Amitöl nem fogsz hízni.
Zsír nem annyi mint zsír.
#3: A marék bizonytalan mértékegység, sosem tudom, az vajon mit jelent...
Személy szerint nem hiszek benne, hogy különösebb limitet kellene beállítani a dióra vagy más olajos magra. Igaz, én meg szoktam állni 15 dekánál, kb. annyi a napi adagom (nem csupa dióból, annyira gyorsan nem törjük s a többit is szeretem :)), de az hosszútávon, immár másfél éve. Ez nekem kellemes szint, de nem vagyunk egyformák, van, aki még ennyi zsírt sem bír, ilyen formában.
Rengetegszer olvastam, hogy max. napi 3-5 deka olajos magvat egyen az ember. Igaz, a legtöbb helyen már a zsír és kalóriasűrűség miatt üldézték az olajos magvakat, amitől én elég messze állok. Aztán ott vannak a fitátok, de azok kapcsolatban nagy a homály...
Mint mindent, mértékkel nyugodtan lehet fogyasztani. Egy kis maréknyi bármely olajos magféléből, gyümölcsből belefér a mértékletes adagba.
Ha többet fogyasztunk ezekből, lehet a hízás oka is, de inkább a bőr állapota sínyli meg. Nagyon sokaknak nem bírja a bőre az olajos magvakat, és pattanásokkal reagál rá. Ezt érdemes figyelembe venni.
A marék bizonytalan mértékegység, sosem tudom, az vajon mit jelent...
... akkor én ezt neked szívessen elmagyarázom:
Minden ember termetéhez meg van minden kellöképpen és arányban szabva, alkatrészenként. Egy kisgyerek a saját kezével markolt dolog /mogyoró/ belefér böndöjábe, de nem egy felnött markával. Amit te markolsz azt magadnak szabhatod, remélhem nincs lapát kezed. Mert akkor valóban felborul a mérleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!