Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi mást lehet még fogyasztani...

Mi mást lehet még fogyasztani egy sportolónak az agyonszajkózott "csirkerizsen" kívül? Részletesen lent.

Figyelt kérdés
Sportember vagyok, de nem testépítő. Szándékozom izomtömeget építeni, szépen-lassan sikerül is, csak kezdem rohadtul unni, hogy az összes netről okosodott szakértő mást se bír hajtogatni, minthogy csirkemell rizzsel, semmi más. Elhiszem, hogy ez a kombináció a leghatásosabb, de nekem személy szerint herótom van tőle (mármint az elvtől), egyszerűen számomra nem ebből áll a változatos, egészséges étrend, hogy csirkerizs meg rizscsirke. Személy szerint fehér kenyeret, cukrot, csokit, sütit, szemét kaját semmit nem fogyasztok, sok zöldséget-gyümölcsöt eszem, fehérjét mindenféle formában (túró, sajt, natúr joghurt, tojás),ügyelek az edzés utáni fehérjebevitelre és szénhidrátpótlásra is, stb.. Kérdésem, hogy mivel lehet az étrendet színesíteni-változatossá tenni a csirkerizsen kívül?
2014. szept. 6. 16:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha nem megyünk messzire, akkor ugye bejönnek az egyéb sovány húsok és a köles s egyéb gabonák, álgabonák.

Ha messzire megyünk... Nos, van, aki ketogén diétával nemcsak szálkásít (az még nem olyan ritka), de tömegnövel is. Azért a testépítők nem így szokták, de egy sportolónak jól működhet a ketogén, már ha bírja. Sokszor olvastam, hogy energikusabb lesz az ember, kevesebb oxigénre lesz szüksége... Én nem sportolok, de valóban energikusabb vagyok ketogénben, mint normálisan, azonkívül több zsírral, nem ketogénben is energikusabb vagyok, mint szénhidrátdús táplálkozással. Van, akinek ez nagyon jó, másoknak nem való. De van ilyen irány is, nemcsak a csirkerizsbrokkoli, 2-3 g/ttkg fehérje, sok szénhidrát, kevés zsír.

Bizonyára a kettő között is lehet mozogni (s akkor még nem beszéltünk mondjuk a sportoló nyersvegánokról)...

Nem én mondom, nálam tapasztaltabbak és a testépítéshez is értők: a jó módszer az, ami Nálad beválik, amivel fejlődsz. Nem az, amit leírtak, hogy így kell csinálni...

Ki kell tapasztalni ezeket, nagyok az egyéni különbségek.

2014. szept. 6. 16:31
 2/4 anonim válasza:

Csirke helyett pulykamell, halak, cottage cheese és persze az általad is említett túró, tojás.

Ch forrásnak ott vannak a különböző zöldségek és gyümölcsök mellett a tk. pékáruk, tk. tészták, hüvelyesek, a quinoa, a kuszkusz, a köles és a zab. Külön megemlíteném a burgonyát, amit sokan nem tartanak diéta kompatibilisnek, pedig ugyan az a keményítő van benne, mint mondjuk a rizsben. Ha fehérjét eszel mellé, akkor azzal lassítod a felszívódást (+ zöldséggel a rost miatt mégjobban belassul).

2014. szept. 6. 18:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket!

2. válaszoló, a krumpliba nem kevés a tápanyag? Néztem, 1.6g fehérje, 0.1 g zsír (modjuk legalább nem zsíros) és 15g szénhidrát van 100g-ban, rizsben meg valami 70 :/

2014. szept. 7. 15:23
 4/4 anonim válasza:
100 gramm főtt fehér rizsnek/36 gramm nyers fehér rizsnek ugyan olyan a tápanyag összetétele(fehérje 3 gramm, ch 28 gramm, zsír 0 gramm), mint 165-170 gramm főtt burgonyában/140 gramm nyers burgonyának.
2014. szept. 7. 17:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!