Mi mást lehet még fogyasztani egy sportolónak az agyonszajkózott "csirkerizsen" kívül? Részletesen lent.
Ha nem megyünk messzire, akkor ugye bejönnek az egyéb sovány húsok és a köles s egyéb gabonák, álgabonák.
Ha messzire megyünk... Nos, van, aki ketogén diétával nemcsak szálkásít (az még nem olyan ritka), de tömegnövel is. Azért a testépítők nem így szokták, de egy sportolónak jól működhet a ketogén, már ha bírja. Sokszor olvastam, hogy energikusabb lesz az ember, kevesebb oxigénre lesz szüksége... Én nem sportolok, de valóban energikusabb vagyok ketogénben, mint normálisan, azonkívül több zsírral, nem ketogénben is energikusabb vagyok, mint szénhidrátdús táplálkozással. Van, akinek ez nagyon jó, másoknak nem való. De van ilyen irány is, nemcsak a csirkerizsbrokkoli, 2-3 g/ttkg fehérje, sok szénhidrát, kevés zsír.
Bizonyára a kettő között is lehet mozogni (s akkor még nem beszéltünk mondjuk a sportoló nyersvegánokról)...
Nem én mondom, nálam tapasztaltabbak és a testépítéshez is értők: a jó módszer az, ami Nálad beválik, amivel fejlődsz. Nem az, amit leírtak, hogy így kell csinálni...
Ki kell tapasztalni ezeket, nagyok az egyéni különbségek.
Csirke helyett pulykamell, halak, cottage cheese és persze az általad is említett túró, tojás.
Ch forrásnak ott vannak a különböző zöldségek és gyümölcsök mellett a tk. pékáruk, tk. tészták, hüvelyesek, a quinoa, a kuszkusz, a köles és a zab. Külön megemlíteném a burgonyát, amit sokan nem tartanak diéta kompatibilisnek, pedig ugyan az a keményítő van benne, mint mondjuk a rizsben. Ha fehérjét eszel mellé, akkor azzal lassítod a felszívódást (+ zöldséggel a rost miatt mégjobban belassul).
Köszönöm az eddigieket!
2. válaszoló, a krumpliba nem kevés a tápanyag? Néztem, 1.6g fehérje, 0.1 g zsír (modjuk legalább nem zsíros) és 15g szénhidrát van 100g-ban, rizsben meg valami 70 :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!