Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek ez egy jól összeál...

Szerintetek ez egy jól összeállitot menu? FONTOS!

Figyelt kérdés

Előétel: sajttekercs saláta ágyon - Kékfrankos Merlot Cuvée 2013

Leves: májgombócos húsleves

Főétel: sonkás hústekercsek zöldségsalátával - Olaszrizling

Desszert: tiramisu - olasz tojáslikőr

Vegyes gyümölcssaláta-tokaji aszú

Kávé - cognac, ásványviz

Ha van benne valami hiba, nyugodtan javitsatok ki, iskolai feladat része. Köszönöm.

2015. szept. 3. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát, ha az előételben van sajttekercs salátaágyon, akkor semmiképpen nem tennék a főételbe is tekercset ráadásul azt is zöldségkörettel: még akkor se, ha az egyik ilyen, a másik olyan.

Ha jól emlékszem ezt a hibát még egy főzős versenyen is "kipécézte" a zsüri. (talán a Konyhafőnökben?)

2015. szept. 3. 19:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik, csak a két ételben a tekercs zöldségsalátával egyszerre sok ugyanabból a műfajból, a főétel helyett valami más kéne.
2015. szept. 3. 20:00
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, Tudnátok ajánlani valami más főételt esetleg ?
2015. szept. 3. 20:01
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Tudnék, tudnék, csak nem tudom, mennyire kell puccosnak, azaz előkelőnek lennie :D mert nekem igen magam felé hajlik a kezem, s egy Ropogós kacsasültet párolt lilakáposztával, (hagymás) tört krumplival nagyon el tudnék képzelni :-)
2015. szept. 3. 20:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Jól hangzik, csak az a baj, hogy ezt le is kell főznöm :DDD

Sajttal és sonkával töltött csirkemell fűszeres burgonyával jó ?

2015. szept. 3. 20:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az nem rossz, csak megint ott a sajt. Olyat nem lehet, hogy brokkolival és sonkával tölteni? Ki veszi meg az alapanyagokat? Ne mondd, hogy az iskola, de azt se, hogy ti.
2015. szept. 3. 20:14
 7/12 anonim ***** válasza:
54%

1-es és a Kacsasültes vagyok :D

Hát akkor csinálnék egy gombás tölteléket a csirkemellbe. Olajon megpárolni a hagymát, bele a gombát, amíg készül, zsemle kenyér áztat, kinyomkod, tojás, só, bors, bele az olajos hagymás gomba, összekever, benyom :-)

2015. szept. 3. 20:44
 8/12 anonim ***** válasza:
54%
Ja, az apróra vágott petrezselyem kimaradt a töltelékből, bocs.
2015. szept. 3. 20:45
 9/12 anonim ***** válasza:
39%

Kötelező a 2 desszert? A gyümölcssalátát épp olyan felesleges retro ételnek tartom, mint a sajttekercset. Desszertnek kombinálnám a kettőt, mascarponés, epres, piskótás pohárkrémet készítenék. Így elegánsabb és egységesebb a menüsor.

Sajttekercs helyett padlizsán- vagy avokádókrémet csinálnék. Alapnak valami finom olaszos típusú kenyérfélét vennék hozzá.

Leves rendben van, szeretem, főleg sok majoránnával és olyan májgombóccal, ami eléggé fűszerezve van ahhoz, hogy szépen kioldódjanak az ízek a levesbe. Én egy kis tésztát is szoktam beletenni, hogy gazdagabb legyen.

Hústekercsnek jobban szeretem a különlegesebb dolgokat. Ricottás-spenótosan mondjuk, vagy ha már sajtos, akkor jó minőségű rendes sonka megbolondítva kaliforniai paprikával vagy kápiával. De nem zöldségsalátával tálalnám vagy azzal, de mellé jöhetne valamilyen gyökérpüré. A fűszeres burgonya se rossz.

Italoknál túl gejl a tiramisu (bármilyen hasonló krém) a tojáslikőrrel.

2015. szept. 3. 21:24
 10/12 anonim ***** válasza:
69%

Nem. Ne haragudj, de ebben a menüben körülbelül semmi sem illik össze egymással!

Sajttekercs salátaágyon - ok, ezzel nincs gond. Viszont sem a leves, sem a főétel nem megy hozzá! A desszert megint elüt a főételtől, a vegyes saláta pedig mind a desszerttől, mind a főételtől! Te ezt mégis hogyan állítottad össze?

Tehát. Előétel: oké, maradjon

Leves hozzá: sajttekercs (kérdés, hogy mivel töltöd mondjuk) után májas-húsos leves... egyáltalán nem illik hozzá - jó lenne viszont egy sós, mediterrán paradicsomleves vagy egy könnyű rákleves nagyon jól menne. A sajt egy zsíros étel, nem megy hozzá egyszerűen egy másik zsíros leves!

Főétel: egyetértek, ha már az előétel tekercs és saláta, a főétel nem lehet az. Lehet viszont grill vagy párolt zöldségágyon tálalt zöldfűszeres csirkecomb, csirkemell, pulykamell, esetleg töltheted is ezeket valamivel.

Desszert: rendben van így már szerintem, hogy a levest és az előételt módosítottuk. Főleg a mediterrán leves miatt is illik jobban.

Vegyes gyümölcssaláta - ezt muszáj lesz megváltoztatni. Tiramisu után mennek a különböző bogyós gyümölcsök, ill. pl. eper is, vagy ha másik irányba haladnál akkor barack/mangó vagy szilvafélék. De nem egyszerre több fajta. Esetleges opció egy válogatott sajttál szőlővel, mandulával, stb.

Kávé, cognac, ásványvíz szintén ok.

2015. szept. 3. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!