Tényleg otthon érdemes enni mindig, kerülni érdemes az éttermeket?
Otthon,ha jól elmossuk az edényt és abból eszünk utána,azt tudjuk,hogy jól el van mosva és nyugodtan ehetünk belőle és tiszta kézzel főzünk.
Az étteremben kitudja,hogy hogy van elmosogatva,meg ,hogy hogy mint főznek. Lehet nincs megfelelően elmosogatva és előttem abbol a tálból vagy azzal az evőeszközzel egy beteg vírusos ember evett vagy egy menekült. Sohasem lehet tudni. Aztán ,hogy ha kicsit rosszúl csinàlják a kaját,nincs meg a megfelelő hiigénia úgysem foglalkoznak vele?le...arják mert nem ők eszik meg,nem izgatja őket?
Esetleg olyan étterembe érdemes menni ahol minden nap friss húsból csináljàk az ételt és műanyag tálba teszik mondjuk a gyrost meg műanyag villát adnak hozzá,mert abbol a tálból és azzal a villával nem evett még senki?
Kérdező.
Mielőtt megkaptad a gyrost, mostál fertőtlenítővel frissen kezet? Megfogtad a kilincset, pultot, mozgólépcső kapaszkodót, lépcsőház ajtót? Ha sterilizált kézzel repültél oda, akkor értem a kérdést, egyébként nem.
Semmi bajod nem lesz.
"egy beteg vírusos ember evett vagy egy menekült."
Kezd már a hülye pánikot!
Kenyeret sem veszel? Szerinted hány kézen megy át, míg nálad otthon landol????
Megmosod a zsemlét is? :D
Akkor én most eloszlatom az illúziókat, ugyanis dolgoztam már étteremben, ötcsillagos szállodában. Forró vízzel fertőtlenítettük az evőeszközöket úgy, hogy egy vödörbe beledobáltunk mindent, benne hagytuk kb. 1 percig, aztán rá a jég, hogy azért képesek legyünk kézzel belenyúlni, és egy konyharuhával egyenként szárazra töröltük őket. Sok evőeszközön, mikor kivettem a vödörből, még rajta volt a rászáradt kajamaradék, ami ilyen rövid idő alatt nem tud rendesen leázni, ezt is a konyharuhával kapargattuk le. Felfordult a gyomrom tőle, de ez volt az előírás, nem is tudtuk volna máshogy (alaposabban) csinálni, mert nem volt rá idő, mindig jöttek az újabb vendégek. Másrészt nem tudom, máshol hogy van, de nálunk mindenki minimálbérért robotolt akár napi 14-16 órákat is, a főnökök köcsögök voltak, és ugye az egyetlen, akin le lehet vezetni az állandó feszültséget és megaláztatásokat, az a vendég. A szakács srácok nagyon gusztustalan dolgokat műveltek az étellel és az edényekkel is. Hiába jönnek az ellenőrök, nem látnak azok se mindent, főleg egy olyan helyen, ahol több száz pincér és konyhai kisegítő dolgozik. Meg aztán ha tudod, hogy ott az ellenőr, nyilván lesz annyi eszed, hogy nem csulázod telibe a tányért, mielőtt ráteszed az ételt, ellenben megteszed akkor, amikor nem látja senki, csak a kolléga, aki szintén ugyanezt csinálja...
Ennek ellenére én nem ezért, hanem inkább a hihetetlen mennyiségű pazarlás miatta nem támogatom a pénzemmel az éttermek működését, hiába megtehetném anyagilag. Mikor ott dolgoztam, akkor szembesültem vele, hogy kb. hány éhező embernek elég lenne az a kajamennyiség, amit ott naponta kidobálnak. Teljesen jó kenyérvégeket, maradékokat (mármint nem amit a vendég hagyott meg, hanem tálalás után megmaradt, érintetlen kaját), nem elég szép, de teljesen jó és friss zöldséget, gyümölcsöt, húst... A dolgozók se vihettek haza semmi ilyesmit, és enni se volt szabad belőle, mindent ki kellett dobálni, és rohadt nehéz volt nem arra gondolni, hogy miközben én rakosgatom a kukába a kenyeret, aminek csak annyi a baja, hogy nem elég szép pirítósnak, addig mások épp éhen halnak. Lelkifurdalással mentem mindennap dolgozni, folyton az volt bennem, hogy megint egy csomó teljesen jó ételt ki kell majd dobálnom. Számomra ez sokkal undorítóbb, mint egy idegen után használni az evőeszközt.
Én is melóztam étteremben és kb ugyanaz a meglátásom mint a 14-esnek. A szakácsok belekeverték kb az összes testnedvüket a kajába kis tulzással, a kiszállítók meg ha nem volt jattos a vendég szintén műveltek cifra dolgokat.
Ellenőrzésről annyit ,hogy előre tudták mikor jön, lefizetett embereik voltak . Szóval akkor minden hirtelen rendben volt.
Én nagyon ritkán járok étterembe,aránytalan az áruk ,abból a pénzből amiből 2 tál kaját odaadnak 3 napig eszik a család. Néha megállok egy hambisnál pizzásnál de ennyi.
Igen, érdemes otthon enni, mert egyrészt olcsóbb, amit magunk sütünk-főzünk, másrészt pedig egész biztosan olyan ízű lesz, amit szeretünk.
Ha mégis étterem, akkor ne holmi "gyors-büfét, mekit és hasonlókat" emlegess, azok nem éttermek!
Ha étterem, akkor nézd meg, hogy az mennyire kulturált, mennyire tiszta, akár az abrosz az asztalon, vagy a mellékhelyiség, stb. stb. válogasd meg, hogy hova ülsz be!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!