Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Könnyen visszaadták a pénzt....

Könnyen visszaadták a pénzt. Hogyhogy ilyen simán ment?

Figyelt kérdés

Egy büféből vettem egy hamburgert,megettem és ahogy hazamentem 3-4óra múlva hánytam és hasmenésem lett. Másnap lettem jobban és gondoltam tuti,hogy a hamburgertől volt mert azt ahogy megettem,azután nem ettem semmit és utána lettem rosszúl,csak a hamburgerre fogtam.

Ez volt tegnapelőtt,tegnap pedig visszamentem a büfébe reklamálni,hogy mégis miért adtak rossz hamburgert. A büfé úgyis minden nap este 11-ig nyitva van,gondoltam ezt nem hagyom annyiban.

Visszamentem és a kiscsajnak elkezdtem mondani,hogy mi a helyzet mi lett velem a hamburger miatt. Kiscsaj azt tudta csak mondani,hogy "jajj ő nem tehet semmit,telefonál a főnöknek és vele beszéljem meg" Meg is kérdezte,hogy hívja fel a főnökét,mondtam igen hívja. Felhívta és azt mondta,hogy fél óra múlva jön a főnök,megvàrom-e.Mondtam igen megvárom,meg is vártam. Mikor megjött a főnök,emberi hangon finoman elkezdtem "elszámoltatni" hogy hogy jönnek ahoz,hogy rossz kaját is adnak,elmondtam mi lett velem és már az első válasza az a süket duma volt,hogy "elnézést" vissza adom az árát.

Mondtam neki annak örülni fogok. Visszaadta az árát és mégegyszer elnézést kért.

Szerintetek,hogyhogy ilyen könnyen ment a dolog,hogyhogy ilyen könnyen visszaadta az árát?

Én azt hittem ennél nehezebb lesz elintézni az ügyet,erre ilyen egyszerű volt csak. Pont ennek örülök,hogy ilyen könnyű volt mert én sem szeretek veszekedni,csak foglalkoztatott picit,hogy hogyhogy ilyen könnyű elintézni egy ilyet.

Ugyanis arra számítottam,hogy megkérdezi majd,hogy tényleg voltam -e ott,nem -e csak úgy akarok pénzhez jutni,hogy sosem voltam ott és kitalálok egy ilyen dumát és akkor biztos visszaadják az árát.

2015. aug. 4. 14:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%

nem hiszem hogy túl gyakran áll oda valaki ilyennel, hogy rosszul lett, különben tudnának ők is a dologról, hogy huzamosabb ideje baj van.

Egyszerű egyébként, jobban jár ha visszafizet saccra mondom 1000 Ft-ot, minthogy valakiket a fejükre varrjál és több száz ezret fizessenek büntetésből, vagy esetleg bezárassák őket.

2015. aug. 4. 14:44
 2/18 anonim ***** válasza:
89%

Két dolog lehet. Nem akar a nyakába egy NÉBIH vizsgálatot, vagy a másik, hogy neki nem éri meg xarakodni 1000Ft-ért, inkább visszaadta az árát.

Ez neki bagatel, sokkal nagyobb baja lenne ha ráhívtad volna a NÉBIH-et, hiszen ha igaz amit mondasz, és tényleg ő fertőzött meg, akkor giga bírságot kapna a nyakába plusz bezárják x ideig a büféjét.

Még olcsón megúszta!

2015. aug. 4. 14:44
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Viszaadja az árát, te abbahagyod a pampogást, nem hireszteled a büfé rossz hírét. Neki az üzlet a lényeg, hogy jöjjönek az emberek.
2015. aug. 4. 14:51
 4/18 anonim ***** válasza:
96%

Inkább visszaadta a pénzt, mint hogy egy műsoron kívüli vizsgálatot "megszállást" kockáztasson.

Meg azért az sem biztos (tutira), hogy a hamburgertől volt.

Ugyan nagyon ritka a dolog, de volt, hogy otthoni kajától lett hasmenésem, pedig minden rendben volt a kajával.

Akkor pont úgy jött ki, hogy valahogy rámjött, más oka lehetett...

2015. aug. 4. 14:53
 5/18 anonim válasza:
14%
Mondjuk ettől függetlenül jelezheted a hatóságoknak. Másokat ettől még 'megfertőzhetnek'.
2015. aug. 4. 14:53
 6/18 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem egy korrekt pali, aki elhiszi amit mondanak neki. Vannak még ilyen emberek, bár elég kevesen. Tudod: Ki mint él, úgy ítél.
2015. aug. 4. 14:55
 7/18 A kérdező kommentje:

Én nem híresztelem.

Pont erre gondoltam,hogy az lenne a legjobb,ha kártalanítás képp visszaadná az árát.Ez könnyen bejött. Részemről ennyivel el van intézve. Én nem pampogok,nem híresztelem.

Viszont az ilyen vendéglátóhelyeknek és boltoknak is,ha mindent betertanak,hogy hiigénia,friss hús és alapanyagok,mi dent szabályszerűen akkor ,ha menne egy ellenőrzésre az ANTSZ vagy ellenőrzési osztály,nem félnének gondolom hanem úgy lennének vele,hogy oda jöhet ellenőrízni,nem talál hibát,mert mindent rendesen csinálnak.Tehát nincs félnivalója a tulajnak.

2015. aug. 4. 15:00
 8/18 anonim válasza:
74%
Szerintem egyszeruen nem volt ero benne vitazni es inkabb visszaadta a gondolom 1000 forint alatti arat...ennyi :D van ennel nagyobb gond is neki
2015. aug. 4. 15:03
 9/18 anonim ***** válasza:
74%
Mert írhattál volna a vendégkönyvbe, ami hivatalos és az ÁNTSZ olvassa. Ha ezt meglátják akkor kivizsgálják vagy többszöri ellenőrzésre számíthatnak.
2015. aug. 4. 15:36
 10/18 anonim ***** válasza:
92%

Azért a "hogy jönnek ahhoz, hogy rossz kaját adnak" nem annyira emberi meg finom... nem csak azért lehettél te rosszul ám, mert ott bármi baj volt az étellel. Kb. 50 féle különböző oka lehetett, ami valószínűbb. A romlott étel meg már evés közben sem esik jól... na de mindegy is.

A lényeg, hogy még a vendéglátósokat is megilleti az ártatlanság vélelme, másrészt pedig válogasd meg kicsit a stílusod ilyen helyzetekben, mert nem biztos, hogy mindenki ilyen kedves és türelmes lesz, mint a mostani pasas. Nehogy egyszer pofont kapjál vissza a hamburger ára helyett. Amit egyébként azért kaptál vissza, mert nyilván semmi gond nincs a büfével, ezért ha 5 évente egyszer valaki reklamál, akkor inkább türelmesen végighallgatják és ráhagyják, minthogy leálljanak vitatkozni. Tudod, vannak ám, akik képesek felnőttként kezelni az ilyen helyzeteket.

Mindenesetre örülünk, hogy csak annyira lettél rosszul, hogy másnap már volt erőd visszakövetelni az 500 forintodat. A többség rosszabbul viseli az ételmérgezést...

2015. aug. 4. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!