Az nem baj, ha minden reggeli-ebéd-vacsoránként sok húst eszek?
Igaza van, leszámítva a kenyeret, annál azért lehet jobb ételt enni... Gyerekkoromban heti egyszer ettem húsos ebédet, volt még 1-2 alkalommal valami felvágott, na az nekem túl sok volt...
A hús pedig nem feltétlenül kell, csak hasznos, hiszen sokféle tápanyagot tartalmaz.
Viszont a túlzásba vitt fehérjebevitel nem jó. Ha tényleg folyton húsra alapozol, az nem jó. Az energia zömét szénhidrátból és/vagy zsírból illik bevinni, nem rengeteg húsból. Egy ponton túl egészségi problémát is okoz, ha fehérjére alapoz az ember. Ha nagyon zsíros a hús, az már jobb makrotápanyag-arányt jelent, bár az állati zsír megítélése változó, de ez a húsra is igaz. Nekem elég természetes, normális, hasznos ételnek tűnne, csak a modern állattartás kavar be.
Mint sok mindenben a húsevésben is a mérték az érték.
Mértékkel fogyasztva nem káros az egészségre.
A legjobb egyúttal sok zöldségfélével fogyasztani, akár főzelék, akár saláta formájában.
Mértéktelenül fogyasztva igenis árt. Megterheli az emésztőrendszert, szoruláshoz vezet nagy mennyiségben. A gyümölcs, zöldség nagyon fontos a benne lévő rostok miatt, amik könnyen emészthetőek. Ezenkívül ha ennyire egyoldalúan táplálkozol, vitaminhiány léphet fel.
Ha sok vörös húst fogyasztasz, hosszútàvon 30-40%-al emeli a bélrendszeri rák esélyét....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!