Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az nem baj, ha minden reggeli-...

Az nem baj, ha minden reggeli-ebéd-vacsoránként sok húst eszek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a hús az kell a szervezetnek, szóval azzal tisztában vagyok, hogy a hús nem árt(!!!!), csak a nagymamám azt szokta mondani, hogy nem kell annyi húst enni, kilehet bírni egy étkezéskor, mondjuk egy zsíros- vajas kenyérrel is. Ezzel most mire célzott?

2015. júl. 22. 10:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Arra, hogy a hús drágább, mint a vajas kenyér...
2015. júl. 22. 11:01
 2/12 anonim ***** válasza:
60%

Igaza van, leszámítva a kenyeret, annál azért lehet jobb ételt enni... Gyerekkoromban heti egyszer ettem húsos ebédet, volt még 1-2 alkalommal valami felvágott, na az nekem túl sok volt...

A hús pedig nem feltétlenül kell, csak hasznos, hiszen sokféle tápanyagot tartalmaz.

Viszont a túlzásba vitt fehérjebevitel nem jó. Ha tényleg folyton húsra alapozol, az nem jó. Az energia zömét szénhidrátból és/vagy zsírból illik bevinni, nem rengeteg húsból. Egy ponton túl egészségi problémát is okoz, ha fehérjére alapoz az ember. Ha nagyon zsíros a hús, az már jobb makrotápanyag-arányt jelent, bár az állati zsír megítélése változó, de ez a húsra is igaz. Nekem elég természetes, normális, hasznos ételnek tűnne, csak a modern állattartás kavar be.

2015. júl. 22. 11:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A sok hus nem jo, mert koszvenyes leszel tole. Kell a hus es jo is a hus, de nem szabad tulzasokba esni.
2015. júl. 22. 11:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most ez sokat segített!
2015. júl. 22. 11:17
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Koszveny: izuleti gyulladas, amit a tulzottan feherjedus etkezes es a sok alkoholfogyasztas okozhat.
2015. júl. 22. 11:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Más szempontból sem egészséges a sok hús, különösen igaz ez a feldolgozott, tartósított hideghúsokra.
2015. júl. 22. 11:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mint sok mindenben a húsevésben is a mérték az érték.

Mértékkel fogyasztva nem káros az egészségre.

A legjobb egyúttal sok zöldségfélével fogyasztani, akár főzelék, akár saláta formájában.

2015. júl. 22. 12:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Mértéktelenül fogyasztva igenis árt. Megterheli az emésztőrendszert, szoruláshoz vezet nagy mennyiségben. A gyümölcs, zöldség nagyon fontos a benne lévő rostok miatt, amik könnyen emészthetőek. Ezenkívül ha ennyire egyoldalúan táplálkozol, vitaminhiány léphet fel.

Ha sok vörös húst fogyasztasz, hosszútàvon 30-40%-al emeli a bélrendszeri rák esélyét....

2015. júl. 22. 12:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Rostmentesen is lehet élni, csak az egy nagyon más életforma. Nincsenek adataim, hogy akik évtizedekig szinte csak állati termékeken éltek, jó egészségben, azok mennyi húst fogyasztottak, de ehhez az életmódhoz mindenféle belsőséget kell enni a tápanyagok miatt és sok zsír kell, mert nem lehet fehérjére alapozni az energiabevitelt. Káros a sok fehérje, csak arról lehet vita, mennyi a sok.
2015. júl. 22. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:
85%
jó a hús de csak mértékkel és más ételek kíséretével
2015. júl. 22. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!