Mit egyek hogy izmosodjak és fogyjak? Napi hány kalóriát vigyek be?
14 éves lány vagyok, 162 cm és 46 kg, mit egyek reggelire és ebédre hogy izmosodjak és fogyjak? Fehérjét meg ilyen dolgokat nem akarok... persze szoktam mozogni is ezt a sorozatot szoktam csinálni minden nap 1x heti 3x: 30 négyütemű
30 fekvőtámasz
1 perc plank
40 guggolásból felugrás
50 felülés
25 fekvőtámasz
1 perc guggolás tartás
25-25 kitörés
30 négyütemű
és amikor nem edzek 4 km-t futok. Hat után már nem nagyon eszek. Nagyon szépen megköszönném a segítséget!:)
Egyrészt ha 46 kg vagy nem kell fogynod. Másodszor mozgás után kell a fehérje, mert az izmaid fogna leépülni.
Amit ne egyél az a cukor, ami pedig a kalóriát illeti a lényeg hogy kevesebbet vigyél be, mint amit felhasználsz. ELeve egyénenként változik, vezesd 2 hétig miket eszel, nézd meg az kb hány kalória, majd amiket mozogsz kb kérdezz meg valami edzőt hogy az hány kalória mínusz (a gyakorlatsor amit leírtál), így majd kiderül, hogy többet használsz-e fel, mint amit beviszel, vagy fordítva.
kaloriabazis.hu
nem tudom mennyire hiteles, de kiindulásnak jó lehet
Nem lehet tudni, mennyit égetsz el, a tapasztalat tudja megmutatni, hogy fejlődsz vagy fogysz vagy mit teszel adott mennyiségű kalóriával. A kalkulátorok megadnak egy értéket, ami valami kósza támpontot adhat, de mindig óvom az embereket attól, hogy szentírásnak vegyék és fogyáskor jóval alámenjenek, ha nem bírják is. Amit az ilyen oldalak ajánlanak lassú fogyáshoz, attól én elgyengülök s jártányi erőm sincs, amit szerinte a súlytartásomhoz kell, ott csak éhesen kaparom a falat a normál makrotápanyag-összetétel mellett... Ami pedig a becsült súlytartás felett van kicsivel, ott fogyok, mozgás nélkül is :) Ennyit a megbízhatóságukról, de persze kiindulásnak jó, sok ember számára pedig egész rendben van, nálam alábecsül, pár szerencsétlennél fölé.
A súlyod elég kevés, én izmosodni akarnék ennyivel, fogyni semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!