Házi tejet szeretnék mostantól venni, ti felforraljátok? Miben tároljátok?
Általában hűtőbe tároljuk a tejet!
Nem kell forralni, de mivel zsíros a házi tej ezért meg kell szokni a szervezetnek. Ennek következménye 1-2x hasmenés.
Első. Nem azt kérdezte, hogy hol, hanem hogy miben.
Én anno, mikor házitejet vettünk, mindig nyersen ittam. Másnapra nagyon finom tejszín lett rajta.
Dehogy forraljuk, örülök, hogy nyers, a forralt íze nem olyan jó.
(Most hagyjuk,hogy évek óta nem iszom tejet :D Előtte néha előfordult, házit vettem, mert a bolti nem olyan jó, én pedig gyerekkoromból ismertem a házi ízét.)
Ilyen fogantyús, fedeles kannába vettük, később csavaros üvegbe s abban is tároltuk.
Mi évek óta azt isszuk, nagyobb mennyiséget veszünk meg előre, ezért felforraljuk.
Nekem érzékeny a gyomrom, ezért fájni szokott tőle a hasam, hasmenésem van tőle, így évek múltával is, a bolti tej nem kezdi ki ennyire a gyomrom.
Ahány ház, annyi szokás.
Én bio nyers tejet szoktam venni a Virágoskúttól, és én fel szoktam forralni, hogy kitartson egy hétig, ugyanis csak hetente egyszer jön áru onnan. Ha nem forralnám, kb. 2-3 nap múlva megaludna, amivel nincs is baj, mert egy kelttészta utánozhatatlan ízű lesz, ha aludttejjel készül.
Literes üvegpalackban tárolom a hűtőben forralás után.
Én azért veszek bio nyers tejet, mert azok a tehenek, amiktől ez a tej származik, nem kapnak sokféle gyógyszert, mesterséges hormont, rendes legelőkön legelésznek, és sajnos nem tudunk lemondani a tejről, és így ez a legjobb alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!