Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen sajtokból készítsek...

Milyen sajtokból készítsek sajttálat?

Figyelt kérdés

2015. jún. 28. 13:56
 1/3 anonim ***** válasza:
80%
2015. jún. 28. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
41%
Kinek? Nem mindegy hogy pl gyerekeknek vagy sajtimádóknak akiket nem zavarnak a markánsabb ízek.
2015. jún. 28. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Az első linken remek tippeket látni.

Néhány alapelv:

- legyenek különböző textúrájú sajtok: kemény, félkemény, lágy, kenhető

- legyenek különböző markáns és lágyabb ízű sajtok is rajta. Öreg, közepes, penészes, érett, fiatal, kecske-vagy juhsajt, stb.

- ne vegyél nagyon ízesített sajtokat, elterelik a figyelmet a sajt valódi ízéről. Az ilyesmik szendvicsbe kiválóak, sajttálra szörnyűek.


- mellé ne felejts el friss kenyeret, baguette-et vagy zsemléket felszolgálni

- gyümölcsök, és magvak is nagyon jók mellé

- sokan szeretik mellé az antipasto jellegű dolgokat - pl. különféle olajbogyók, paprikák, articsóka, stb.


Szintén linkelek pár kombinációt képpel:

[link]

[link]

[link]


Ne felejts el minden sajthoz megfelelő vágóeszközt kitenni.


A sajtokhoz illő borfajtákról itt tájékozódhatsz:

[link]

2015. jún. 28. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!