Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kovászos uborkának bugyogni...

Kovászos uborkának bugyogni kell egy naposan?

Figyelt kérdés
Életemben először próbálok kovászos uborkát csinálni. Sose láttam, hogy készül, mert a család nem szereti, csak én. Tegnap ilyenkor tettem el. Most a leve olyan homályos lett, és buborékol, mint a szénsavas italok. Elrontottam, vagy éppen így kell neki lenni?

2015. jún. 17. 16:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
sokkal ropogósabb lesz az uborka, ha nem teszed tűző napra
2015. jún. 17. 19:52
 12/14 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%
nem muszáj napon legyen sokat, meled kell neki, hogy a kenyértől (ami lehet pirított is) amit beletettél tudjon beindulni a kovászolódási folyamat...zavaros lesz és bugyoghat is apró buborékokkal, a kovászolás s sütésnél a kelesztésnél is keletkezik levegő, itt látod a sütésnél meg attól kel meg a tészta...
2015. jún. 18. 12:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha nincs eléggé napos helyed, akkor legközelebb kenyér helyett meghámozott, letisztított krumplikarikákat tegyél az aljára és a tetejére. Én már próbáltam azzal is, ugyanolyan finom lett, nem lett annyira zavaros, és (bár én ugyanúgy napon érleltem) állítólag nem szükséges hozzá annyi napfény. Volt, hogy én kandalló mellett melengettem, mert épp rossz idő lett, mikor elkészítettem és úgy is sikerült. Nagyon fontos a megfelelő sómennyiség. Egyébként semmi bajod nem lesz attól ,ha idő előtt kóstolgatod, elvégre csak uborka. Annyi, hogy amikor még nem jó, kicsit keserűnek érzed. Majd írd meg hogy sikert.
2015. jún. 18. 12:46
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a jó tanácsokat.

Az uborka jó lett. Ma reggel azt ettem zsíros kenyérrel. Nagyon finom.

2015. jún. 19. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!