Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mihez adhatok bazsalikomos...

Mihez adhatok bazsalikomos olívaolajat?

Figyelt kérdés
Kaptam ajándékba. Eddig akárkitől kérdeztem, mind azt mondták, mindenhez adhatok. Nekem kicsit konkrétabb dolog kéne, mivel sose használtam még ezt a fajta olajat. Gondolom salátákhoz az igazi, de milyen zöldségekből álljon a saláta, és milyen arányba?
2015. máj. 14. 17:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyszerű paradicsomsalátát fantasztikusra hozhatsz fel vele.

De tényleg más tavaszi friss zöldeket is összevághatsz, kicsi só, fehérbors esetleg még balzsamecet, rá az olivaolaj és kész is.

Magvakat is használhatsz és durvára vágott diót is, sokat dob a saláták ízén.

Nincsenek konkrét arányok, bármiből lehet ízlés szerinti mennyiséget használni.

2015. máj. 14. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Zöldek alatt értem uborka, cukkini, kínaikel, retek, fejes és jégsaláta rukkola... és még sokan mások.
2015. máj. 14. 18:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem csak salátákhoz jó, isteni sült zöldségeket is azzal készíteni pl., vagy krémekbe, pesztóhoz.

Salátákból amihez nagyon finom szerintem: mozzarella, koktélparadicsom/paradicsom, olajbogyók, feta, kaliforniai paprika, pepperóni, grill vagy párolt apró gombafejek vagy padlizsán, cukkini, articsóka, fokhagyma, rukkola vagy madárbegy saláta és ezek kombinációja.

A puha vagy selymes tofu (silken tofu) is nagyon finom vele natúran.

2015. máj. 14. 18:09
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm sokat segítettetek:)
2015. máj. 14. 18:11
 5/5 Ügyet Lenke ***** válasza:
a paradicsom, olívaolaj, bazsalikom hármas az olasz konyha alappillére :) de bármi zöldségre, salátához, pizza tetejére locsolva...amire olívaolja kell/jár/talál bárhova használahatod...
2015. máj. 15. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!