Miért nem lehet nálunk foghagyma ízesítésű extaszűz olívaolajat kapni? :S
Hoppá, ezt leentereztem.
A legegyszerűbb, ha veszel sima olivaolajat, és teszel bele pár gerezd félig megtört (késlapjával megroppantod) fokhagymát.. Ugyanolyan lesz mint a bolti: )
Bumbi: de azt ne felejtsd ki belőle, hogy ezt csak frissen kivitelezze, mert ha elteszi állni így, akkor egy gyönyörű botulizmusos ételmérgezést lehet tőle kapni.
Ha fokhagymás olajat szeretne készíteni hosszútávra akkor alaposan kimosott-kiszárított edénybe alaposan kiszárított fokhagymával lehet, mert bármilyen minimális víztartalom botulizmust okozhat hosszútávon, abba pedig bele is lehet halni...
Nem tudom, én még nem haltam meg, és semmilyen fertőzést nem kaptam. Pedig már tettem el bazsalikom levéllel, csili paprikával, és fokhagymával is olajat.
De ha csak nekem volt ezek szerint szerencsém, akkor a kérdezőnek mégse ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!