Olívaolajat mihez lehet használni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mondjuk grillezhetsz valamit a sütőben vele.Én szoktam gyrost készíteni.A olajjal elkeverem a fűszert,néhány percig pácolom a húst,majd be a sütőbe.
Az ízén nem annyira lehet érezni,hogy olívaolajjal készült,viszont sokkal könnyebbek lesznek tőle az ételek.
Én levesekhez is használom,ha rántást készítek.Salátákhoz is jó.A lehetőségek kimeríthetetlenek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Salátákhoz szoktam használni, meg amikor indiait csinálok. Eszméletlen jól kihozza a zöldségek ízét :-)
Egyébként bármihez használhatod, amihez étolaj kell, ahhoz az olíva is jó.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Béla211
Köszönöm a kiegészítést, ez valóban így van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha most először vettél, akkor íme néhány jótanács a választáshoz:
1, A címkén nézd meg a lejárat dátumát. Palackozástól számított max. 15 hónap lehet. Ha ennél tovább jó, akkor felejtsd el.
2. Nézd meg a Savtartalom értékét: Max. 0,8% lehet, de a jobbak 0,4% körül vannak
3. Olyat válassz, amit egyfajta bogyóból készítettek
4. A származási hely legyen pontosan megadva. (made in EU felejtős)
Sajna általában ennyi infót nem adnak meg, de ez is azért van, mert a poltok polcain rengeteg kevert olaj van, de ráírják, hogy extra szűz.....
Amúgy sütni, főzni is jól lehet benne. A jó minőségű extra szűz olivaolaj égéspontja 205 fok felett van (napraforgó olaj 165 fok felett már ég)
Salátákhoz, grillezésnél, tésztákhoz, halakhoz is bátran használhatod.. Itt egy oldal, ahol jó receptek vannak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!