Ha a sertéshús több, mint 8 napot állt hűtőben, akkor az elkészíthető rántott húsnak, vagy dobjam ki?
Ha vákumfóliás, rajta kell lennie a szavidőnek is, hűtött körülményekre vonatkozóan.
Én nem jósolok jót ennek a húsnak, bármilyen legyen is, 8 nap túl sok sima hűtőben.
Mosd meg forró vízben, aztán szagold meg. Ha így is büdös, dobd ki.
Én nem merném már felhasználni semmiképp, jobb lett volna rögtön lefagyasztani, de most már mindegy, előfordul ilyen. (Egyszer egy egész nyulat kellett kidobnom, halogattam az elkészítést, aztán így jártam:-()
Így kizárt dolog, hogy még jó legyen. Én még az érzékszerveimre se,bíznám...
Én két napra sem hagyom sima hűtőben a húst, mert már megjártam, hogy a pénteki friss hús, vasárnapra büdös lett.
Azonnal előkészítem amikor hazaviszem(kocka, szelet stb ) és be a fagyóba, ha nem közvetlen, vagy másnap használom fel.
Most pedig már hűtőtáskával, jópár jégakkuval megyünk bevásárolni, hogy még a kocsiban is hűtve legyen, míg hazaérünk. Biztos, ami biztos alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!