Bepácolt csirkeszárny meddig áll el a hűtőben?
Símán eláll 3-4 napig a pácban.
Söt ha légmentesen lezárod - azaz húst a páccal együtt zacsküba töltöd, a legevöt kinyomod belöle és úgy zárod le - akkor akár egy hétig- 10 napig sem lesz semmi baja. Ha még tovább akarnád tárolni, akkor a páccal együtt lezárt zacskóban le lehet fagyasztani, ´gy több hónapig is kó.
Azért az elsőt el ne hidd....... 10 napig a nyers hús? Aha.
Az hogy bepácoltad, önmagában nem jelent semmit, mert a lényeg a légmentes lezárás. A "kinyomkodod a zacskóból a levegőt" természetesen nem légmentes lezárás. Ha olajjal színültig felöntöd, az esetleg. De természetesen ekkor sem áll el hetekig.. Pár nap max.
Elvileg még nem kéne lennie egyébként semmi bajának, azért a hűtőben, 1-2 esetleg 3 napig valóban eláll a friss nyers hús. Azonban az is kérdés, mennyi ideig állt a hentesnél. FYI én már jártam így, megvettem a húst, nem csináltam meg aznap, másnapra már szaga volt. Persze még ekkor is meg lehet csinálni, ha jól átsütöd, de hát érted, kinek kell a feszkó.. Ha tudod hogy nem fogod megcsinálni 24 órán belül, vágd be a fagyóba. Páccal együtt is le lehet fagyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!