Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha napi 3 tojást megeszek...

Ha napi 3 tojást megeszek rántotta formájában, lehet valami bajom?

Figyelt kérdés
3-4 hónapig szeretnék minden reggel megenni 3-at rántotta formájában. Lehet ettől bármiféle egészségügyi problémám? Olvastam erről a koleszterinmítoszról. Ez valóban igaz?

2015. ápr. 22. 21:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%
Simán felmehet a koleszterined.
2015. ápr. 22. 21:56
 2/14 A kérdező kommentje:
Ha csak napi 1-et ennék, akkor is?
2015. ápr. 22. 21:57
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha ettől bajod lenne, az angolok már kihaltak volna. A tojás egészséges, egyed nyugodtan. A legfrissebb kutatások szerint amúgy sem a bevitt élelmiszer emeli a koleszterinszintet.
2015. ápr. 22. 22:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz tőle, ha amúgy egészséges vagy. Sokan esznek reggelente tojást. Egy időben én is rá voltam kattanva, csak nem a rántottára, de volt, hogy két hónapig minden reggel hol tükörtojásos, hol tojássalátás szendvicset vettem az Arany Cipóban, amikor mentem dolgozni. Aztán meguntam, és mást vettem később. De semmi bajom nem lett tőle, nem is gondoltam rá, hogy kéne lennie.
2015. ápr. 22. 22:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a koleszterines mese amúgysem igaz. Főleg, ha egészséges vagy s nem romlott el valami a koleszterin terén, úgyis gyárt a tested, mert szükség van rá, az étel koleszterintartalma annyira nem kavar be. Betegségnél már bizonyára árnyalhat az ilyesmi.

A tojás az egyik legjobb dolog, amit ehetsz, főleg, ha jóféle házi. Évek óta úgy napi 4 tojást eszem átlagban s nem kívánok változtatni rajta. Nncs semmi bajom, de ugye, ez rövid időszak egyetlen ember esetén, így ez sokat még nem jelent. De nem tudok róla, hogy bármi gondot okozna a tojás, nélküle viszont necces lenne mindent bevinnem, annyira hasznos táplálék, sokoldalú és finom... Sose tudnám megunni.

2015. ápr. 22. 22:21
 6/14 anonim ***** válasza:
88%
Nyugodtan ehetsz napi 3 tojást, semmi bajod nem lesz tőle, a koleszterint nem emeli. A tojásban minden vitamin és ásványi anyag megvan, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Egyedül a C vitamin nincs benne, azt gyümölcsökkel kell bevinni.
2015. ápr. 22. 22:59
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

C-vitamin sok ételben van, nem mindenki eszik gyümölcsöt... A zöldségek is teljesen megfelelnek, a növényt nem evő zerocarberek pedig állati termékekből viszik be valahogy, de ez nagyon extrém étrend és én sem értek hozzá annyira, amennyire szeretnék.

Illetve arról megoszlanak a vélemények, hogy a fentiek elégségesek-e. C-vitamint nagyon sok ember szed, néha még velem is előfordul, pedig elég fanatikusan nem szedek kiegészítőt, de egy kis olcsó aszkorbinsav belefér néha (nem jut eszembe minden héten ám), ha szerintem esélyes, hogy kevés C-vitamint eszem, bármi is az igazság...

De a tojásban tényleg szinte minden megvan, tojás és zöldség és a legtöbb hiánynak nincs különösebb esélye.

2015. ápr. 22. 23:48
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Teljes nyugalommal megehetsz napi 3-4 tojást bármilyen formában.

Ez a koleszterinmítosz a tojás körül már rég megdőlt.

Jómagam extrém koleszterinnel élek, (örökletes), de így sem tiltott el a lipidszakorvos a napi 3-4 tojástól.Persze nem eszem ennyit napi szinten, mert annyira nem imádom :)

2015. ápr. 23. 10:38
 9/14 A kérdező kommentje:
Értem :) Nekem azért kéne ennyi tojás, hogy szálkásításnál meglegyen a megfelelő szintű fehérjebevitel, ugyanis én szereket nem akarok szedni.
2015. ápr. 23. 15:11
 10/14 anonim ***** válasza:
82%

Szokták itt válaszban írni- hasonló célból, mint te-,hogy 8-10 tojást is elfogyasztanak naponta egyszerre.Én laikus vagyok, csak írom, amit itt olvastam néha.

Talán erre téved valaki, aki testépít és korrektebb választ adhat.

Véleményem szerint napi 3 tojással semmiképpen nem ártasz magadnak.

2015. ápr. 23. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!