Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért jobb a barna kenyér,...

Miért jobb a barna kenyér, mint a fehér?

Figyelt kérdés

Milyen fajtái vannak a barna kenyérnek? Van külön barna meg rozs vagy az ugyanaz? Mi a különbség? Illetve honnan lehet megállapítani, hogy nem festett kenyeret emelek le a polcról?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :-)



2015. márc. 26. 20:30
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Már értem. :) Hát igazad van. De az szomorú, hogy 30%-tól már ráírhatják meg malátával keverik. Így tényleg csak maximum a tapintásából tudom majd (otthon) megállapítani, hogy az adott kenyér, vajon miből készült. Szeretem a fehér kenyeret, és nem gondoltam volna, hogy a búza ennyire nem tápláló. Mármint amelyikből a fehér liszt van. Ezt tudjátok miért van? Pedig azt is hallottam, hogy a sör is helyettesíti a kenyeret, olykor. :) A barna kenyérben pont a szárazságát nem szeretem, de legalább így tudom, hogy amelyik ízlik, az festett...hajaj.
2015. máj. 20. 10:59
 12/12 Husi91 válasza:

Szia!


A barna kenyér teljes kiőrlésű lisztbol készül míg a fehér kenyér fehér lisztbol. A teljes kiőrlésű lassabban szövődik fel, ezáltal kevesebbet kell enni belőle és kb 2-3 órán keresztül nem is vagy éhes. Fehér kenyér eseteben , eszel két szeletet ami kb 40 percig laktat és utána csak élesebb vagy. Próbáld ki :) persze mindig olvasd el alaposan mi van rá írva mielőtt megveszed! Általában rozs, zab, és graham lisztbol készülnek.

2016. aug. 20. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!