Hogyan kell tiramisut csinálni?
Ha gugliba írtad volna be, akkor már rég tudnád a választ.
De, hogy a tudást is terjesszem: [link]
Hogy a tudást vétózzam.: )
A tiramisuba nem kell se zselatin, se tejszín.
Szerintem az egyik legegyszerűbb sütemény, és a legnagyobb sikert lehet vele aratni.
Én két csomag babapiskótát szoktam venni egy adag (kb 20x30 cm-es tepsi) tiramisuhoz. A két csomag babapiskótához lefőzök 4-5 adag kávét, majd hagyom kihűlni. Amíg hűl a kávé, addig 5 tojássárgáját 5 kanál cukorral habosra verek, és hozzáadok 500 gramm mascarponet, majd további 5 kanál cukorral az 5 tojássárgájából verek kemény habot, és beleforgatom óvatosan a mascarpones krémbe. Innentől kezdve már csak rétegezni kell: a babapiskótát belemártod a kávéba, hogy mindenhol szívjon fel egy kis kávét, majd bele a tepsibe, szépen egymás mellé, ha a tepsi alja tele van babapiskótával, akkor jöhet rá a mascarpones habos, krém, nagyjából 1 centi vastagon. Majd kávés babapiskóta, hab, kávés babapiskóta hab, egész addig míg el nem fogy :) A végén keserű kakaóporral szoktam megszórni a tetejét, mivel az egész sütemény édes, így jól esik a tetején a kis kesernyés íz, a cukrozott nesquik helyett.
Rumaromával jól fel lehet dobni, akár a kávéba teszed, akár a mascarpones krémbe, de például karácsonyi kiadásban én narancshéjjal és lével készítettem a habot, és úgyis tökéletes volt.
Ha elkészült, pihentetni kell a hűtőben egy éjszakát, amíg a krém fel nem puhítja a babapiskótát.
Félre értés ne essék, a fenti recept is biztos finom, de felesleges bonyolításnak tartom a zselatinozást, és tejszínezést. Ettől független lehet hogy nagyon jól bevált recept, és finom is, de minek bonyolítsuk a dolgokat. :)
Az eredeti olasz tiramisuban nincs rumaroma, helyette egy marsala nevű borral bolondítják meg. Személy szerint nekem jobban passzol hozzá a rumaroma. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!