Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Fogalomzavar recepteknél,...

Fogalomzavar recepteknél, valaki segítene? Pl átfuttatni olajon. Az mit jelent forrón, vagy csak úgy? Meg még van pár.

Figyelt kérdés

(babareceptek amúgy)

pl a zöldborsót, darabol répát futtasuk át olajon, utána öntsük fel vízzel, így pároljuk. szóval mit csináljak olajon?

a másik:

amikor azt írják 3 evőkanál kakaó, azalatt kakaóport értsek?

és:

a gesztenyemassza az a gesztenyepüré? csak mert az egyik recept a gesztenyekrém készítésénél a hozzávalók között pürét ír..a püré nem az, amikor már tejszínhabbal le van fújva a gesztenyemassza?(amit ugye babának netzes adni...)

("A gesztenyekrémhez:

kb. 400 g bio gesztenyepüré nádcukorral

2 cs. bio vaníliás pudingpor (pl. DM-ben is kapható)

600 ml rizstej

2 ek. (barna)cukor")

valamint:

a paraj, az a spenót?

2015. jan. 28. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

1. forró olajon "pirítod" 1-2 percig

2. igen, kakaópor ( bár nem tudom, milyen recept lehet babának, amibe ennyi kakaópor kell)

3. gesztenyemassza az gesztenyepüré. Ahogy megveszed a boltban, fagyasztottan. Nem tejszínhabbal.

4. Igen, a spenót az paraj.

2015. jan. 28. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

A zöldborsót, sárgarépát, mielőtt felöntenéd vízzel, fedő alatt párolod egy kicsit. Ha üvegfedő alatt teszed, látod is, hogy a gőz képződik, abban puhul, párolódik a zöldség. Érdemes forró vízzel felengedni.

A kakaó inkább a Nesc. kakaót jelentheti. Babáknál a "rendes" kakaópor szorulást is okozhat.

A gesztenyemasszát otthon készítik, ami az üzletben téglaformában kapható, az ízesített, akár rummal is.Nem babának való.

A paraj az spenót, állítólag nem is annyira egészséges, mint amit hirdettek, és feltételeztek róla. Most olvastam, Valami gépelési hiba volt az alapja, hogy Popeye a spenóttól lett erős:)

2015. jan. 28. 22:36
 3/9 A kérdező kommentje:

a kakaópor nekem is érdekes, mert úgy tudom a kakaóban koffein van, nem babának való.de a kakaópor..

(amúgy 1 éves korára lenne tortarecept)

akkor ha nem téglalapot, akkor héjas gesztenyét kellene vennem?

(az jó, mert 6 hósan a téglalap alakúval vezettem be a gesztenyét...)

fagyasztottan meg mindig parajt látok, olyat hogy spenót, nem, mindenestre csak bevezetésnek majd 10 hósan jobbat nem tudok

2015. jan. 28. 23:45
 4/9 anonim ***** válasza:
A bolti fagyasztott gesztenyepürében szokott lenni tejszín vagy egyéb adalék, plusz cukor és rumaroma. Lehet kapni gesztenyemasszát is, de az kizárólag gesztenye, abból elég nehézkes elkészíteni azt a desszertet amire te gondolsz. Amit szintén gesztenyepürének hívnak, tehát ez két dolgot is jelenthet. Persze lehet hogy valaki a fagyasztott, édesített terméket is gesztenyemasszának hívja, csak hogy még bonyolultabb legyen a dolog. Babának amúgy nem adnék cukrot.
2015. jan. 29. 00:12
 5/9 anonim ***** válasza:

4-es vagyok, itt elolvashatod az összetevőit néhány terméknek

[link]

[link]

[link]

Ha babának vásárolsz, mindig olvasd el az összetevőket.

2015. jan. 29. 00:15
 6/9 A kérdező kommentje:

hu én gesztenyemasszát vettem. megkönnyebbülés.

mármint nem pürét, de ha megyek megint oda, inkább elolvasom miket tartalmaz én eddig azt hittem, az natur gesztenye.

lehet kiagyom ezt a receptet, de más receptekben is ismétlődtek amiket nem értettem.

köszönet :)

2015. jan. 29. 00:15
 7/9 A kérdező kommentje:
köszi a linkt, akkor ezért írhatott a recept pürét, mert pl az első is pürének van hívva, amiben gesztenye van meg nádcukor(szóval az lehet a püré, ami nem csak gesztenye,én sparos masszát vettem, elszoktam olvasni az összetevőet, csak erről váltig megvoltam eddig győződve hogy csak gesztenye, mint ahogy amikor fagyasztott meggyet vettem, sem olvastam semmit..)
2015. jan. 29. 00:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Én még nem csináltam, de biztos van rá recept, a szelíd gesztenye héját lehántják, megfőzik és megtörik.

A spenótból is többféle létezik fagyasztva. Van, ami sózott, már a fokhagyma is benne van. Nyilván a babának a natúrt kell venni.

2015. jan. 29. 06:07
 9/9 anonim ***** válasza:
78%

A boltban több fajta gesztenyemassza (vagy akár úgy is lehet hívni, hogy püré) kapható. Van amelyikben nincs semmi, csak gesztenye. Van amelyikben van cukor, rum(aroma). Más nem nagyon szokott benne lenni.

Olvasd el az összetevőket és válassz olyat, amiben csak gesztenye van. Ezért én nem állnék neki gesztenyét pürésíteni valahogy :) Teljesen jó a bolti, fagyasztott massza.

2015. jan. 29. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!