Gépi kenyérsütésnél azoknál a recepteknél, ahol teljes kiőrlésű búzalisztet és rozslisztet kell keverni, használhatok a rozsliszt helyett is teljes kiőrlésű búzalisztet?
Számolj azzal, hogy a tk.lisztek , rozsliszt, grahamliszt, stb. nem kelnek fel annyira, mint a simaliszt/kenéyrliszt. Szóval tömörebb, laposabb marad a kenyér, ráadásul rozsos esetében még kicsit savanykás is-de van aki szereti, én pl. nem. Általában a kenyérrecepteknél max. 30% arányban használunk ilyen "extra" összetevőket, a többi rendes liszt kell, hogy legyen. Kezdetben én is a gépben sütöttem a kenyeret, de azok össze sem ahasonlíthatóak a géppel dagasztott, de sütőben sütött kenyerekkel. Rengeteg kiváló kenyér-és egyéb receptet találsz-és fórumon is kérdezhetsz a margit2.extra.hu oldalon. Szóval acsak csínnyán a rozs-és tk.lisztekkel. De gyere és kérdezz a fórumon. Vagy akár tőlem is: atandi@gmail.com
Sok szerencsét! Ha igazán finom kenyeret szeretnél sütni, tudok jópár nagyon finom recit küldeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!