Füstölés után nagyon sós lett a szalonnám. Mit tehetek ellene?
Figyelt kérdés
2015. jan. 20. 12:44
1/7 anonim válasza:
Meglepö! ( A szalonna szinte tömény zsir. Abba meg nem szivodik bele a so. Max a vékony husos részbe meg a börbe.)
2/7 anonim válasza:
Átmosod (de akkor minden jön vele). Vagy ha megfőzöd, akkor több lében főzöd meg.
3/7 anonim válasza:
Használat elött azt a darabot áztasd egy ideig vízben.
4/7 anonim válasza:
Én is úgy szoktam, ahogy az utolsó. De utána már nem szoktam nyersen enni, megsutom, vagy valamibe beleteszem.
5/7 zolidobos válasza:
Technológiai hiba! A szalonnát sózás után, füstölés előtt meleg vízben le kell mosni a sótól, és egy éjszakára fedőpácba tenni,(10 liter hideg víz, 60 deka só)úgy, hogy ellepje, majd leszikkasztani, és füstölni.
Tanácsom:Mosd le a szalonnát meleg vízben a füsttől, tedd fedőpácba, majd vékonyan füstöld újra. Utána fagyasztó!
6/7 anonim válasza:
Még 1 jó tanács ! Húst csak nyersen egyél. kolbász,szalonna..Esetleg párolva. mert elhízol.Az innuitok nyersen eszik a fókát és nincs szívbetegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!