Füstölés előtt mennyi ideig szoktátok besózva hagyni a szalonnát?
Figyelt kérdés
Mi egy hétig.2014. máj. 17. 12:34
1/2 anonim válasza:
Másfél, két hétig. Apukám szokta csinálni.
2/2 doboszoli válasza:
Vastagságtól függően 10-20 napig, ez a minimum, hogy a vastagabbak belseje is sóéretté váljon. Száraz sózásról beszélünk.
Volt már 6 hétig is a tárolás miatt, így sem vesz fel több sót, mint amennyivel telítődik.
Füstölés előtt egy éjszakára 6%-os sós vízbe áztatom, így a külső-belső sókoncentráció kiegyenlítődik, ill. a szalonna nem lesz sóvirágos.
Áztatás után legalább egy napot függesztve szikkasztom, mert ha vizesen kerül a füstre, a víz és a füst kénessavaz alkot, és furfangos szaga lesz a terméknek.
Fontos: sózás alatt 20°C alatt tartani, és két naponta átforgatni, és a keletkezett sólével meglocsolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!