Mi volt az eddigi legcsípősebb étel, amit eddig ettetek? Hol? Mennyire szeretitek a csípőset? Jól bírjátok?
Nekem a chilis pizza, amitől égett a szám rendesen.
A washabi chips,valamint a wifon kínai tésztás leves.
Wasabi nekem is, az kb ehetetlenül csípős, pedig finom. :)
Meg a thai leves (zacskós, eredeti Thaiföldről). Ott állítólag minden ilyen erős.
A bográcsos kajákat szereted?
Amikor nyáron főztünk, az idősebb fiú unokatesóm, meg a többiek telerakták erős Pistával. Mondjuk azért annyira nem volt csípős, de azért érezte,.
De lehet csak mert forrón ettem.
- csípős savanyú leves
- kínaiban
- imádom, mindenbe teszek, amibe lehet
Habanero-Jalapeno paprikás házi csípős szósz..
Ismerősünktől kaptuk úgy 4 éve. Kipróbáltam sült krumplival. Rendes bolti csípős szósszal megeszek akár 2 tál sült krumplit. Ezzel a szósszal..pár szálat mártottam bele jó mélyen, mikor megettem, olyan volt mintha kiolvadna a nyelvem. Valami eszméletlen erős cucc volt.
Egy barátomtól kaptam red habaner magot. Elültettem, kikelt, szépen beért a paprika.
Nem csináltam vele semmit, semmi pép, meg szósz, meg olajos-ecetes kioldás.
Csak úgy simán felvágtam, és ettem...
Mármint azért annyira nem simán. :) Hát mit mondjak, mondjuk egy szelet kenyérre valamilyen szendvicsre vágtam egy vékony fél mm-es karikát, aztán azt a karikát felvágtam vagy 10 felé, és ezeket a pici darabokat rátettem a kenyérre.
Ez pont elég volt ahhoz, hogy a 3. harapásnál ömlött belőlem az izzadtság. :)
Amúgy kajázás közben bírom a csípőset, de utána jártam már pórul. A gyomrom, meg az emésztőrendszerem úgy látszik gyengébb mint a szám, meg a torkom.:)
Tescoból az egyik (talán angol) mustár alaposan meglepett.
Chilis pizza a meleg miatt engem is kicsit megríkatott, pedig alapból nincs bajom ilyenekkel.
Illetve házi őrölt paprikából szósz van most itthon, 1-2 csepp magában is ehető, de azért óvatosan rakom ezt is. Bolti mexikói szószhoz hasonló, azokat ajánlom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!